Ber NRK presisere

Bildøy bibelskole ber NRK offentlig presisere at det ikke er noen kobling mellom skolen og Visjon Norge/Norge i dag. NRK avviser anmodningen.

Dette skriverSambåndet.

IBrennpunkt-dokumentaren«Pengepredikanten» ble det rettet et kritisk søkelys motTV Visjon Norge AS og gründerJan Hanvold. OgsåNorge Idag og avisens sommerstevne i leide lokaler iBibelskolehallen på Bildøy i juni i år utgjorde en ikke ubetydelig del av dokumentaren «Pengepredikanten». Gjennom filmklipp kom det fram at Jan Hanvold deltok på stevnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om ordet «bibelskole» ikke ble brukt, bare «Bildøy», ble det vist skilt med kombinasjon av stedsnavnet Bildøy og bibelskole. I tillegg til at det ble filmet inne fra Bibelskolehallen, ble nedkjørsel og inngangspartiet til Bibelskolen vist fram, og det var også oversiktsbilder av hele skoleanlegget.

I en e-post til NRK påpeker bibelskolerektorGunnar Ferstad denne koblingen og stiller seg undrende til at deres logo brukes i en sak uten at de er gjort kjent med det på forhånd. Han ber derfor NRK om å gjøre seerne oppmerksom på dette forholdet i neste dokumentar.

Redaktør for Brennpunkt,Odd Isungset, vil ikke presisere og begrunner det med at han ikke tror at publikum vil koble bibelskolen opp mot Hanvold på en måte som skulle være belastende for skolen. Redaktøren har likevel en viss forståelse for skolens anliggende og beklager hvis rektor har opplevd at programmet skapte en slik kobling som følge av programmet.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.