Bondevik: – Mange gode minner om Kaci

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik beskriver avdøde Kaci Kullmann Five som en pliktoppfyllende og saklig politiker.

Kaci var en svært pliktoppfyllende politiker som satte seg godt inn i sakene. Vi satt sammen iStortinget i flere perioder. Hun var en saklig debattant som det var en glede å kjempe sammen med i mange saker, og som det var utfordrende å være uenig med i noen spørsmål. Hun kom aldri med personangrep, men holdt seg strengt til det saklige, som da vi for eksempel var uenige i abortspørsmålet, sierBondevik, som nå er leder forOslosenteret.

– Vi hadde gleden av å samarbeide tett iSyse-regjeringen, hun som handelsminister og jeg som utenriksminister. Vi satt i samme hus, og hadde ukentlige samarbeidsmøter hvor jeg også kunne trekke på hennes gode kunnskaper og kontakter, erindrer den tidligere partilederen iKrF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De siste årene møttes vi flere ganger i sammenheng med Nobel-arrangementer. Hun var alltid hyggelig og vennlig. Jeg har mange gode minner etter Kaci Kullmann Five og vil savne henne, avslutter Kjell Magne Bondevik.