Kristne bokhandlere fortsetter etter konkurs

Flere av de tidligere Vivo-butikkene fortsetter å satse på kristne bøker etter 
konkursen, men sper på omsetningen med 
hobby-varer og annen litteratur.

Av konkursrammedeVivos 21 butikker ble sju overtatt avNorli Libris. Av de resterende er det åtte butikker som har fortsatt med andre eierforhold. Dette skriverIndremisjonsforbundets magasinSambåndet.

− Det er flere som støtter oss og flere kunder som er mer bevisst på at de handler hos oss, sier daglig leder Elisabeth Hauge i Jæren Kristne Bokhandel på Bryne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Butikken het tidligere Vivo Bryne og ble kjøpt av lokale eiere etter Vivo bokhandel AS begjærte oppbud og ble tatt under konkursbehandling i mai i år. Jæren Kristne Bokhandel selger ikke bare bøker, men er også Panduro Hobby-forhandler og har en stor hobbyavdeling. Dette er ifølge Sambåndet en av forklaringene på hvorfor butikken går bra.

Kaffebar

En annen av Vivo-butikkene som har fortsatt som kristen bokhandel under ny frittstående eier erVivo Kristiansand.

− Det er ikke så mye som er endret siden konkursen. Omsetningen går bra og er omtrent som tidligere. Vi har samme profil og de samme varene, men vi har utvidet med en leketøysavdeling. I tillegg er vi også en Panduro Hobby-forhandler, sier daglig lederArne Reinertsen til Sambåndet.

Nylig har Vivo Kristiansand også utvidet med en kaffebar.

– Vi prøver å gjøre butikken til et treffpunkt, sier Reinertsen, som er optimistisk med tanke på fremtiden.

− Vi har veldig mange trofaste kunder. Det er helt tydelig at mange ønsker en kristen bokhandel. Folk kommer igjen og bruker butikken aktivt. Mange kirker og menigheter velger å bestille lokalt hos oss og ikke gå til andre. Det er godt grunnlag for å drive kristen butikk, forteller Reinertsen.

Overtatt av indremisjon

På Sør-Vestlandet har Haugesund Indremisjons Forretningsdrift overtatt eierskapet til den tidligere Vivo-butikken i Haugesund. Butikken heter nå Kristelig Bokhandel.

− Vi er glade for at vi fortsetter, og vi fortsetter i samme ånd. Det er det samme, bare at navnet er endret. Vi satser på kristen litteratur, men har også litt profan litteratur, sier butikksjef Agnes Lande i Kristelig Bokhandel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun forteller til Sambåndet at det var bra omsetning for butikken i sommer.

− Akkurat nå er det labert, men det gjelder også andre butikker i Haugesund. Vi ser frem til julehandelen, sier Lande.