Blir gjerne ny biskop i Stavanger

Blir Sølvi Lewin spurt, stiller hun som en av de nominerte til bispesetet i Stavanger.

Erling Pettersen gav onsdag beskjed om at han gir seg som biskop i Stavanger. Prosessen med å finne etterfølger startet umiddelbart.

En kandidat som bekrefter at hun stiller hvis hun blir spurt, erSølvi Lewin. Hun er sokneprest i Re i Vestfold, men er fra Dirdal øst for Stavanger. Hun har erfaring fraKirkerådet ogKirkemøtet og har vært misjonær forNMS på Madagaskar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tenker litt på det. Men jeg er fortsatt ung og jeg må bli spurt. Men det er ikke utenkelig at jeg stiller.

Hun har vært nominert før, i Tunsberg. Da endtePer Arne Dahl opp med jobben. Lewin sier prosessen med bispenominasjoner er omfattende.

– Den er selvransakende, og man må finne ut om man klarer å stå i en så stor lederoppgave. Prosessen er langtekkelig, ikke bare snakk om et intervju. Man måles og veies i alle retninger. Jeg prøver å la det være en form for overgivelse, jeg legger det i Guds hender.

Det er lenge siden hun bodde i Stavanger, men hun tror bispedømmet trenger en biskop som bygger bro mellom folkekirken og det sterke organisasjonslivet.

Tidligere favoritt

En annen som trekkes frem som kandidat er prost i Sandnes,Ludvig Bjerkreim. Etter at den lokale prosessen var ferdig i 2009, var han innstilt på førsteplass.Regjeringen, som da stod for den endelige avgjørelsen, valgte i stedet Erling Pettersen. Nå skal Pettersen erstattes, men Bjerkreim tviler på at han selv er aktuell.

– Jeg synes det vil være rart om noen nominerer meg, sier han.

– Nå er jeg 62, til neste år 63 år. Det er litt i eldste laget.

– Men sier du nei hvis noen nominerer deg?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror ikke jeg vil få spørsmålet, sier han til Dagen.