Blir ekstra bispekandidat

I siste liten ble Øystein Magelssen nominert som sjette kandidat på nominasjonslisten.

Kirkerådet satte før påske frist til midnatt 3. april, for supplerende nominasjon. Det betyr å foreslå en ekstra kandidat i tillegg til de fem nominerte bispekandidatene, til jobben som biskop i Tunsberg.

Det kom inn omtrent 170 underskrifter med navn på åtte prostier i Tunsberg bispedømme. Det kreves over 100 underskrifter fra prester, vigslede medarbeidere og menighetsarbeidere, for å kunne etternominere kandidater.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lettet

Sokneprest på Nøtterøy, Inger Bækken, ble først overrasket da hun oppdaget at Magelssens navn manglet på nominasjonslisten, men er lettet over at det ble samlet inn nok underskrifter til å nominere ham.

– Vi trengte Magelssen sin spisskompetanse på barne- og ungdomsarbeid. Det har han vist gjennom de siste årene gjennom sitt engasjement i KFUM-KFUK. De andre kandidatene er også gode, men de har ikke den samme strategiske ledelseskompetansen som Magelssen har når det ungdomsarbeid, sier Inger Bækken og legger til at Magelssen kjenner bispedømmet fra innsiden, helt fra nord til sør.

Biskop

Foruten Magelssen kan også Kjetil Haga (domprost i Tønsberg), Merete Thomassen (teolog), Sølvi Lewin (prost i Larvik), Jan Otto Myrseth (domprost i Bergen), Ragnhild Jebsen (domprost i Nidarosdomen) bli ny biskop etter Per Arne Dahl i Tunsberg bispedømme.