TIPS: Medieleder Harald Endresen gir deg sine fem tips til bibel-lesning.

Slik kan du lese
 Bibelen i 2015

Mangler du inspirasjon til å lese Bibelen? Internett og apper til mobilen kan gi deg hjelp. Men de er ikke en fullverdig erstatning for papirbibelen, mener bibelekspert og medieleder i Norea, Harald Endresen.

Harald Endresen gjennomførte en undersøkelse om bibellesning blant 154 kirkegjengere i baptistmenigheten Wooddale Church i Minneapolis. Undersøkelsen dannet grunnlag for en masteroppgave ved Bethel University, som ble publisert i fjor. På bakgrunn av lærdommene Endresen gjorde av oppgaven gir han her sine fem tips til bibellesning.

1. – Kombiner en papirbibel med en digital bibel. Min undersøkelse viser at man bare bruker halvparten av tiden på bibellesning når man leser digitalt sammenlignet med papir. Så hvis man ønsker å lese mer, er det ikke smart å erstatte papirbibelen helt og holdent med en digital versjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2. Bruk gjerne nettstedetbible.com. Dette er egentlig en digital bibel med over 1000 språk og en drøss med bibel-oversettelser, også på norsk. Man registrerer seg, og kan laste ned flere ulike bibler til bruk offline.

I tillegg til at du kan lese Bibelen kan du også delta i det sosiale nettverket her. Dermed kan du lese andres bibelkommentarer, og du legge ut dine egne.

3. En bibelleseplan er en god idé. Men her vil jeg faktisk anbefale folk å bruke en digital bibelleseplan, og ikke en på papir. En digital plan kan skyves frem og tilbake i tid, slik at hvis man er borte noen dager, kan man velge å justere planen så man kommer ajour.

4. Prøv ulike bibelleseplaner. Det er ikke slik at man nødvendigvis må lese i gjennom hele Bibelen på et år. Det fins planer for 30 dager eller noen måneder. Det fins også planer som fokuserer på temaer som nåde, kjærlighet, livet i hverdagen med flere.

5. Del din bibellesning isosiale medier. Hvis mange kristne gjør dette, så vil kanskje flere oppdage skattene som fins i Guds ord. Hvis du bruker den digitale bibelenYouversion er det lett å dele i sosiale medier direkte fra appen.

Endresen har selv erfart hva jevnlig bibellesning kan gjøre med folk. Blant de 154 kirkegjengerne som var med i hans undersøkelse svarte de fleste at jevnlig bibellesning gjorde noe med relasjonene deres.

– De fleste svarte at de hadde fått bedre relasjoner med folk rundt seg. Bibelen hadde en sterk virkning på de som var med. Det er tydelig at denne boken påvirker våre relasjoner på alle områder.

Det erNorea Mediemisjon som koordinerer oversettelsen av nettstedetbible.com i Norge.