Ooops, her strandet Arken

Etter tidenes regnsommer dukket Noas Ark opp på lekeplassen i Bedehusbarnehagen.

Hundrevis av millimeter regn har plasket ned i Bergen i sommer. Like etter at den tredje regnrekorden falt denne uken, dukket Noas Ark opp i en barnehage i Blomsterdalen. Og ikke arken alene, men også dyrene var sluppet ut av arken. På plassen spankulerer det når både sjiraff, elefant, løve og sebra - i klatrevennlig størrelse.

– Er Noas Ark et sikkerhetstiltak siden det snart har regnet i 40 dager og netter i Bergen, styrer Hilde Sundnes?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det kan vi for så vidt si. Men bare 40 dager? Når vi sier til barna at det regnet i 40 dager og netter, sier de: «E det nåkke, då?»

Les også:66 positive ting du kan si til barna dine

Torsdag kveld

Arken dukket opp på lekeplassen i Bedehusbarnehagen, som ligger i lokalene i bedehuset Karmel, sent torsdag kveld. Da barna kom i barnehagen fredag, stod arken og dyrene der.

– Det var med uendelig fryd at barna i dag fikk se arken, sier Sundnes.

– Dyrene ser litt ekte ut. Det ene lammet har gått seg bort i noen busker, har de matet og stelt og tatt godt vare på. De prøver å fortelle foreldrene at lammet ikke er ekte, men at han skal få mat likevel, forteller Sundnes.

Alt monteringsarbeidet med arken og dyrene var ikke ferdig fredag, men barn fikk prøveklatre i arken allerede første dagen.

LES:Noahs ark av bibelske proporsjoner

Årelang jakt

Barnehagen hadde vært på jakt etter en ny båt til lekeplassen i flere år, men norske leketøysleverandører kunne bare tilby sjørøverskuter. Menighetsbarnehagen med utvidet kristen formålsparagraf ville ha på Noas ark i stedet. Til slutt fikk de kontakt med det norske firmaet Menighetsservice som kunne skaffe en ark etter egne spesifikasjoner, forteller Sundnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Etter å ha spart penger noen år, falt brikkene til slutt på plass.

Arken og dyrene er produsert i Kina og kom til Bergen i konteinere på tampen av en av tidenes våteste somrer.

– Er det lov for andre å gå inn og leke i arken i helgen?

– Nå i helgen er det ikke lov, for vi er ikke helt ferdig med monteringsarbeidet. Men når det er ferdig, kan andre leke. Barnehager pleier ikke stenge noen ute.

Og fredag regner det fortsatt i Bergen. Men nå er i alle fall én barnehage sikret.