Natt til 2. påskedag malte gat
...
Natt til 2. påskedag malte gatekunstneren AFK et veggmaleri av Sylvi Listhaug på en husvegg i Bergen. Inntil videre får motivet bli på veggen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Listhaug-maleri forblir på husveggen inntil videre
Del
Planen er å la det få stå der inntil videre, sier en av beboerne i bygget som natt til mandag fikk påmalt motivet av en korsfestet Sylvi Listhaug (Frp). 

– Det er mange meninger om bildet, men foreløpig er det flere beboere i sameiet som ikke er tilbake fra påskeferie, og vi har ikke fått diskutert hva vi vil gjøre med det ennå, sier beboer Sunniva Hellene til Bergensavisen .

Hun regner med at de i løpet av uken vil ha et møte i sameiet om hva som skal skje med bildet.

 

Dagen har snakket med gatekunstneren som malte en korsfestet og naken Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet FrP). *Hva synes du om gatekunsten?

Posted by Dagen on  Monday, April 2, 2018

 

Den anonyme gatekunstneren AFK er den som angivelig står bak bildet.

– Jeg har selvsagt ikke et ønske om å korsfeste Sylvi Listhaug. Bildet er ment som en kommentar på hennes retorikk, har han sagt til Dagen .

KrF-leder Knut Arild Hareide er en av dem som har reagert på motivet, og mener det har såret mange.

– For egen del finner jeg dette kunstuttrykket usmakelig. Og jeg forstår selvsagt svært godt hvis vår tidligere justisminister reagerer på dette, sier Hareide til Bergens Tidende .

Listhaug selv har så langt ikke kommentert maleriet.