Tungvektere innenfor pinsebeve
...
Tungvektere innenfor pinsebevegelsen tok på seg å være mentor for eks-Levende Ord-pastor Enevald Flåten. Nå er samarbeidet brutt. Foto: Kristianne Marøy
Brudd mellom Flåten og hans rådgivere
Del
Kristenlederne som skulle hjelpe Enevald Flåten til en tjeneste i pinsebevegelsen, avslutter oppdraget.

Enevald Flåten sier han ikke har store framtidsplaner. Tvert om kjenner han seg sliten og planlegger bare for kort tid om gangen.

Den tidligere lederen for Norges største frimenighet, Levende Ord , avdramatiserer at mentorgruppa hans nå gir seg.

I en pressemelding fra de fire pastorene i gruppa rundt Flåten heter det:

«I mai 2014 ble vi av Enevald Flåten spurt om vi kunne utgjøre en mentorgruppe for ham. Det sa vi ja til. Dette ble gjort med tanke på at han ønsket en tjeneste ut fra Filadelfia, Arendal. I året som er gått, har vi hatt flere samlinger og samtaler. Da Enevald nå har engasjert seg i en annen sammenheng, faller vår funksjon bort, og mentorgruppa opphører.»

Gruppa har bestått av metodistpastor Leif S. Jacobsen i Centralkirken i Bergen, tidligere pastor Gerhard Zaar i pinsemenigheten Filadelfia i Arendal, pastor Gunnar Jeppestøl i Filadelfia Vennesla og pastor Sten Sørensen i Misjonskirken i Lyngdal.

På TV

Enevald Flåten var i Bergen leder for en menighet som på det meste hadde 2700 medlemmer. Dette var i 2005. Året etter ble han sagt opp av menigheten han hadde grunnlagt 14 år tidligere.

Levende Ord-lederen har siden vært bosatt i Fevik ved Grimstad og hatt en tilknytning til pinsemenigheten i Arendal.

I vår har Flåten vært å se på TV på Kanal 10 , med 8-10 møter sendt fra Froland Scene på Sørlandet.

– Ingen dramatikk

– Hva er bakgrunnen for at du og mentorgruppa nå avslutter samarbeidet?

– Vi har hatt gruppa i et år nå, og nå er det ikke noen gruppe mer. Det er ingen dramatikk i dette. Vi har fortsatt de vanlige relasjonene, men vi kaller det ikke mentorgruppe lenger. Hadde det vært noe mer rundt dette, hadde jeg sagt det. Jeg holder ikke ting tilbake, forsikrer Enevald Flåten overfor Dagen.

Han mener det var riktig å kunngjøre at mentorgruppa ikke lenger var i funksjon på samme måte som det ble gjort kjent at den ble opprettet.

Sten Sørensen tegner et litt annet bilde:

– Da vi gikk inn i dette, var det en klar forutsetning at Enevald skulle starte virksomhet gjennom Filadelfia Arendal og være i tjeneste for andre pinsemenigheter. Vi skulle være med som mentorgruppe rundt ham og tilrettelegge for en slik tjeneste. Han skulle starte bibelskole i menigheten der, men nå har han gått utenfor lokalmenigheten, og det har vært snakk om å starte bibelskole et annet sted. Det var da naturlig å avslutte mentorgruppa, sier Sten Sørensen til Dagen.

– Mentorgruppa er altså lagt ned på initiativ fra deg og tre andre medlemmene?

– Ja. Vi ville tilrettelegge for et annet ståsted for Enevald Flåten, men det var ikke naturlig å fortsette da han ville virke på en annen måte enn vi var blitt enige om, sier Sørensen som legger vekt på at vennskapet og brorskapet består selv om det ikke er enighet mellom mentorene og Flåten.

– Trøtt og sliten

Han har ingen fast tilknytning til Kanal 10.

– Jeg er ikke ansatt noe sted, men jeg er blitt spurt om å ha noen møter.

– Det skal også være snakk om bibelundervisning på den kristne kanalen?

– Ja, Kanal 10 har snakket om det, men ingenting er besluttet. Det er noe de holder på å diskutere. Jeg har ikke peiling på noe mer. Jeg sier bare ja eller nei om det passer og hvis formen er der. Det er ikke noe mer enn det.

– Blir du å se på TV igjen?

– Jeg tror ikke det. Jeg er litt trøtt og sliten, for å si det rett ut. Jeg har lyst til å engasjere meg når jeg kan og har helse til det og føler at det er greit. Jeg kan ha møter eller være med på et TV-program. Men jeg planlegger fra måned til måned, sier Flåten.