Australias statsminister Malco
...
Australias statsminister Malcolm Turnbull. Foto: Reuters / NTB scanpix
Australias statsminister lover folkeavstemning om likekjønnet ekteskap
Del
Australias statsminister Malcolm Turnbull lover folkeavstemning om likekjønnet ekteskap hvis han blir gjenvalgt 2. juli.

Turnbull vil heller ha en folkeavstemning enn at spørsmålet skal avgjøres i nasjonalforsamlingen.

– Vi har en veldig klar politikk på at alle australiere skal få si sitt i denne saken, sier Turnbull, som er leder for De liberale, som leder den sittende koalisjonsregjeringen.

LES: Homofilt par vant surrogatikamp i Thailand

Opposisjonspartiet Labor har lovet å holde en avstemning i nasjonalforsamlingen om likekjønnet ekteskap innen 100 dager om de vinner valget i juli. De vil unngå en folkeavstemning, fordi partiet frykter det kan føre til hatkampanjer mot homofile.

– I stedet for å åpne en plattform for homofobi på skattebetalernes regning, skal vi gi alle australiere likestilling i kjærlighetens navn, sier Labor-leder Bill Shorten.

Likekjønnede par har muligheten til å registrere sine partnerskap i de fleste australske stater, men er ikke anerkjent som ektepar. Australia er ansett som en sinke i å legalisering av likekjønnet ekteskap, og det er stor støtte for endring av loven i befolkningen.

australia-likekjønnet-politikk,utenriks,nyheter,politikk,menneskerettigheter,Australia og Oceania,australia,likekjønnet ekteskap,likekjønnet samliv,homofilt ekteskap,homofili,homofile,malcolm turnbull,folkeavstemning,folkeavstemming,ekteskap,ekteskapet,de liberale,labor,bill shorten,ektepar,homoekteskap,homo,utenrikspolitikk,partnerskap