NY BRUK: Sarons Dal Hallen er
...
NY BRUK: Sarons Dal Hallen er mest kjent for å huse vekkelsesmøter under det årlige sommerstevnet. Foto: Astrid Dalehaug Norheim@
Sarons Dal kan fylles med 1.000 asylsøkere
Del
Evangelist Rune Edvardsen reiser verden rundt med evangeliet. Nå kommer verden til ham.

Vet du om andre menighter / organisasjoner som er blitt spurt om å leie ut lokaler til asylmottak? Tips oss:  redaksjonen@dagen.no

Akuttmottak

Troens bevis er positive til at Sarons Dal Hallen kan omgjøres til et akuttmottak for asylsøkere.

– Vi har blitt kontaktet av Direktoratet for sivilt beredskap. Jeg har tatt en runde med styret og vi stiller oss positive til å stille hallen til disposisjon, sier daglig leder Glenn Tønnessen i Troens Bevis til avisen Agder .

Hallen, som vanligvis brukes til vekkelsesmøter om sommeren, kan da fylles med opp mot 1.000 asylsøkere.

100 land

Kvinesdal kommune leier hallen om vinteren til fotballtreninger. For at hallen skal kunne brukes til akuttmottak forutsetter dette at kommunen er villig til å gi fra seg lokalet for en periode.

– Det er litt spesielt at vi som når ut til 100 land, nå kan få folk fra mange land inn i Sarons Dal. Jeg tror det er viktig at vi er positive og hjelper til så godt vi kan, men som sagt gjenstår noen formaliteter før vi kan gi et endelig ja-svar til Direktoratet for sivilt beredskap, sier Tønnesen til avisen.

Historisk mulighet

Evangelist: Rune Edvardsen er positiv til at hallen kan bli til hjelp for innvandrere. Foto: Ove Eikje
Evangelist Rune Edvardsen har nylig kommet hjem fra Kongo, hvor han har fulgt opp misjonsarbeidet, samt besøkt Dina-stiftelsen, som hjelper overgrepsofre.

Om to uker reiser han til Myanmar for å ha vekkelsesmøter på en fotballstadion.

– Det er en stor debatt om innvandring i Norge, og den vekker sterke følelser i oss. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen. Jeg tror aldri vi noen gang har opplevd en så stor mulighet til å nå mennesker med evangeliet som nå, sier Rune Edvardsen til Dagen.

Selv om Edvardsen ikke har noen planer om å gjøre mottaket om til et vekkelsesmøte, ser han potensial hos lokale menigheter til å nå innvandrere.

Allerede i dag har Sarons Dal i underkant av ti innvandrere boende på internatet. Det kan bli flere.

– Menighetsveksten i Norge har jo kommet i stor grad som resultat av innvandring, sier Edvardsen.

Penger i misjonskassa

Å leie ut hallen til Utlendingsdirektoratet (UDI) kan også styrke misjonsbudsjettet til Troens Bevis.

– Det er både et godt formål å leie ut til og det kan gi oss et godt bidrag. Slike akuttplasser er ganske godt betalt og alle penger vi eventuelt får inn på en slik utleie kan vi bruke rett inn i vårt misjonsarbeid, sier Tønnessen til avisen Agder.

Han forklarer at Troens bevis ligger tre millioner kroner under budsjett fordi store donasjoner fra USA har uteblitt. Da kan leieinntekter for et akuttmottak for asylsøkere komme godt med.

Les også:

   

rune edvardsen,glenn tønnessen,innvandring,sarons dal,troens bevis,udi,migranter,asyl,asylsøkere,kvinesdal,direktoratet for sivilt beredskap