Solberg: Alt kommer ikke til å gå på skinner

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er smålig å kritisere regjeringen for ikke å ha informert politiet godt nok om Russlands nei til retur av asylsøkere.

I helgen ble det kjent at personellet tilPolitiets utlendingsenhet (PU) i Finnmark ikke fikk vite om de nye signalene fra Russland før de så et innslag om saken på nyhetene på NRK.

Russland tok kontakt med Utenriksdepartementet fredag for å be om en stans i returene av avviste asylsøkere over Storskog. PU ble varslet om dette allerede fredag kveld, opplyserErna Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så får de vurdere hvorfor det ikke gikk varsel lenger ned, sier hun til NRK.

Statsministeren har uansett lite til overs for den harde kritikken regjeringen har fått for ikke å informere politiet ute i felt godt nok.

– Det er utrolig mye som skjer på utlendingsfeltet nå. Det er veldig mange ting som skal gjennomføres, og jeg syns kritikken av at man ikke har fått ut informasjonen der, er ganske liten, sier hun.

Ifølge Solberg hadde det vært mer kritikkverdig om regjeringen ventet med å informere offentligheten om de nye signalene fra Russland.

– Vi kommer til å ha mange tilfeller av at ikke alt går på skinner i forbindelse med en av de største utfordringene vi har, nemlig å håndtere den flyktningkrisen vi er oppi, sier hun.

Les også: