Innvandrings- og integreringsm
...
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier regjeringen vil behandle flere asylsaker selv, og utelukker ikke ytterligere innstramminger på norske grenseoverganger. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Listhaug: Asylsøkere kan sendes rett til hjemlandet
Del
Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) åpner for å sende grunnløse asylsøkere som har ankommet Norge via Russland, rett tilbake til opprinnelseslandet.

– Vi har sagt at i de sakene hvor det er lettere å behandle søknaden i Norge, gi avslag og sende dem tilbake til landene de opprinnelig kommer fra, så skal man gjøre det, sier Listhaug til NRK .

Innvandringsministeren understreker at dette vil gjelde tilfeller der asylsøkerne kommer fra fredelige land hvor Norge har gode utleveringsavtaler.

– Det aller viktigste er å sende tilbake de som ikke har beskyttelsesgrunnlag, enten til Russland eller til landet de opprinnelig kommer fra.

Lørdag ble det kjent at Russland beordrer stans i utsendingen av asylsøkere over den norsk-russiske grensen fra Finnmark. Politiets utlendingsenhet (PU) ser nå på om det er mulighet til å returnere asylsøkere over andre grenser enn den russiske.

Les også: