Et EasyJet-fly fotografert på
...
Et EasyJet-fly fotografert på Gatwick flyplass i London. Det var hit flyet fra Ljubljana var på vei da det ble omdirigert til Köln i Tyskland. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fly omdirigert til Tyskland etter «terrorprat» blant passasjerer
Del
Et EasyJet-fly på vei fra Slovenia til London ble lørdag kveld omdirigert til Köln etter at tre av passasjerene skal ha snakket om terror.

Flere passasjerer meldte fra til besetningen om at de hadde overhørt en samtale mellom tre menn som angivelig handlet om «terrorsaker», opplyser tysk politi søndag morgen.

Ifølge en talsmann på flyplassen ble alle de 151 passasjerene evakuert fra flyet via nødsklier etter landingen i Köln. Deretter ble de tatt med til flyplassens transittområde og avhørt av politiet.

Tre menn ble pågrepet og tatt inn til avhør, men de skal så langt ikke ha bidratt til å klargjøre situasjonen, ifølge tjenestemenn.

LES OGSÅ: Amerikanske myndigheter vurderer laptop-forbud på internasjonale flygninger

Flyet ble undersøkt av politihunder, og politiet destruerte også en ryggsekk som ingen av passasjerene gjorde krav på, og som man antok tilhørte en av de pågrepne mennene.

Hendelsen førte til store forsinkelser på flyplassen i Köln. I løpet av en tretimersperiode fikk ingen fly lov til verken å lande eller ta av. To avganger ble innstilt, ti ble omdirigert og 20 avganger ble forsinket.