IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi
...
IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i et bilde tatt fra et videoopptak lagt ut på sosiale medier i 2014. Foto: Reuters / NTB scanpix
USA tror IS-leder er isolert
Del
Amerikanske myndigheter tror fortsatt at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er i live, men at han blir stadig mer isolert etter at flere andre toppledere i ekstremistgruppen er drept.

– Han sliter med å finne rådgivere og fortrolige å snakke med fordi flere av dem ikke er blant oss, sier Pentagon -talsmann Peter Cook i et intervju med CNN .

Al-Baghdadi gir sjelden livstegn fra seg, men slapp i forrige måned et lydklipp hvor han ber tilhengerne om å forsvare den irakiske byen Mosul , hvor han i 2014 erklærte sitt «kalifat». Det er uklart om Baghdadi befinner seg i byen.

– Vi tror at Baghdadi er i live og at han fortsatt leder IS, og vi gjør selvsagt alt vi kan for å spore bevegelsene hans, sier Cook.

I midten av desember økte USA dusøren for informasjon som kan lede til Baghdadi fra 86 millioner kroner til 215 millioner kroner.

– Selvsagt vil vi benytte enhver mulighet til å gi ham den straffen han fortjener, sier Cook.

Ifølge et offisielt irakisk dokument ble Baghdadi født i Samarra i 1971. Han sluttet seg til opprøret som brøt ut etter Irak-krigen og har sittet i fangenskap i et amerikansk militærfengsel.

us-baghdadi-isolert,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,forsvar,midtøsten,irak,syria