BER FOR ULF: «Det vi trenger, er å be for Ulf at han kan bli frisk igjen, så han kan skjønne at han er blitt forført av djevelen», skriver Jan Hanvold på Facebook.

– Ulf Ekman er syk og forført av djevelen

Jan Hanvold kritiserer pressen for å utnytte en syk Ulf Ekman. Teolog Leif Jacobsen sier Hanvolds uttalelser er respektløse.

Tirsdag la TV Visjon Norge-redaktør Jan Hanvold ut en kommentar på Facebook om Ulf Ekmans konvertering til katolsk tro. Hanvold omtalte den tidligere trospredikanten i vendinger som må karakteriseres som friske – selv fra den kanten.

DEBATT: Språkbruk i Visjon Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier det er vondt å se hvordan pressen utnytter en syk mann. Alle burde forstå at Ulf Ekman er syk og derfor ikke henge han ut. Når Ekman i nylige intervjuer forteller om Jomfru Maria og pave Johannes Paul II, som han ber til, burde det ringe en klokke hos de fleste.

I meldingen skriver han også følgende:

«Selv om noen få har fulgt Ulf, skjønner jo de fleste at det har klikket for han. jeg sier som Åge Åleskjær sa: Jeg synes synd på Ulf.»

«Det vi trenger, er å be for Ulf at han kan bli frisk igjen, så han kan skjønne at han er blitt forført av djevelen», skriver tv-predikanten som har Norges største talerstol.

Nederst i saken kan du lese hele Facebook-innlegget.

Reagerer

Teolog Leif Jacobsen var blant kristenlederne som reagerte med vantro og bedrøvelse den gang Ekmans konvertering ble offentliggjort. Han blir imidlerid overrasket når han hører om Hanvolds ytringer.

– Har Hanvold virkelig sagt dette? Uansett hva en mener om Ekmans konvertering, er det respektløst å beskrive Ekman slik. Jeg tar fullstendig avstand fra det han skriver, sier Jacobsen, som har fartstid både i Metodistkirken, pinsebevegelsen og trosbevegelsen.

LES: Pastor ber om tilgivelse for utroskap

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener Hanvold bør konsentrere seg om sitt viktige arbeid innen kristne medier.

– At han opptrer som religiøs overdommer er helt uhørt, sier Jacobsen, som ikke tror Hanvold i denne saken representerer mange norske kristne.

– Overspent

Biskop i Oslo katolske bispedømme, Bernt Eidsvig, sier i en kommentar at Hanvolds melding på Facebook virker en smule overspent.

– Jeg ville aldri selv uttalt meg på denne måten – verken om Hanvold eller noen annen som forkynner evangeliet i Norge. Dersom det var så viktig å si noe offentlig om dette, burde Hanvold først kontaktet Ekman personlig for å få avklart sannhetsgehalten i påstandene, sier biskopen som selv har konvertert fra Den norske kirke.

Ingen kommentar

Dagen har vært i kontakt med Hanvold for å få vite om det kun er Ekman han regner som syk, eller om han tenker at dette gjelder alle som har konvertert til Den katolske kirke. Han ønsker ikke å kommentere dette.

– Jeg skrev det jeg skrev, så får dere tolke det slik dere vil.

Han ønsker heller ikke å utdype påstander om at Ekman høster liten anerkjennelse hos karismatiske katolikker.

– Hvem som er mine kilder, oppgir jeg ikke til Dagen. Det får dere finne ut av selv, sier han, før han ønsker fortsatt god sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Godt arbeid

I Facebook-meldingen understreker han at han ikke forkaster alt det flotte arbeidet som drives ut fra Livets Ord, Ulf Ekmans tidligere menighet i Uppsala.

– Vekkelsen fortsetter uten Ulf, så Livets Ord er Guds verk, skriver han.

Facebook-meldingen som TV-redaktør Jan Hanvold la ut tirsdag.

Skjermdump: Facebook

Les også
– Mangler felles front mot Putin
Les også
Språkbruk i Visjon Norge
Les også
Stoltenberg retter skyts mot Russland
Les også
– «10.000 flyktninger» er blitt et politisk mantra
Les også
Hanvold og den russiske bjørnen