BER FOR ULF: «Det vi trenger,
...
BER FOR ULF: «Det vi trenger, er å be for Ulf at han kan bli frisk igjen, så han kan skjønne at han er blitt forført av djevelen», skriver Jan Hanvold på Facebook. Foto: Dagen-arkiv
– Ulf Ekman er syk og forført av djevelen
Del
Jan Hanvold kritiserer pressen for å
 utnytte en syk Ulf Ekman. Teolog Leif Jacobsen sier Hanvolds uttalelser er respektløse.

Tirsdag la TV Visjon Norge-redaktør Jan Hanvold ut en kommentar på Facebook om Ulf Ekmans konvertering til katolsk tro. Hanvold omtalte den tidligere trospredikanten i vendinger som må karakteriseres som friske – selv fra den kanten.

DEBATT: Språkbruk i Visjon Norge

Han sier det er vondt å se hvordan pressen utnytter en syk mann. Alle burde forstå at Ulf Ekman er syk og derfor ikke henge han ut. Når Ekman i nylige intervjuer forteller om Jomfru Maria og pave Johannes Paul II, som han ber til, burde det ringe en klokke hos de fleste.

I meldingen skriver han også følgende:

«Selv om noen få har fulgt Ulf, skjønner jo de fleste at det har klikket for han. jeg sier som Åge Åleskjær sa: Jeg synes synd på Ulf.»

«Det vi trenger, er å be for Ulf at han kan bli frisk igjen, så han kan skjønne at han er blitt forført av djevelen», skriver tv-predikanten som har Norges største talerstol.

Nederst i saken kan du lese hele Facebook-innlegget.

Reagerer

Teolog Leif Jacobsen var blant kristenlederne som reagerte med vantro og bedrøvelse den gang Ekmans konvertering ble offentliggjort. Han blir imidlerid overrasket når han hører om Hanvolds ytringer.

– Har Hanvold virkelig sagt dette? Uansett hva en mener om Ekmans konvertering, er det respektløst å beskrive Ekman slik. Jeg tar fullstendig avstand fra det han skriver, sier Jacobsen, som har fartstid både i Metodistkirken, pinsebevegelsen og trosbevegelsen.

LES: Pastor ber om tilgivelse for utroskap

Han mener Hanvold bør konsentrere seg om sitt viktige arbeid innen kristne medier.

– At han opptrer som religiøs overdommer er helt uhørt, sier Jacobsen, som ikke tror Hanvold i denne saken representerer mange norske kristne.

– Overspent

Biskop i Oslo katolske bispedømme, Bernt Eidsvig, sier i en kommentar at Hanvolds melding på Facebook virker en smule overspent.

– Jeg ville aldri selv uttalt meg på denne måten – verken om Hanvold eller noen annen som forkynner evangeliet i Norge. Dersom det var så viktig å si noe offentlig om dette, burde Hanvold først kontaktet Ekman personlig for å få avklart sannhetsgehalten i påstandene, sier biskopen som selv har konvertert fra Den norske kirke.

Ingen kommentar

Dagen har vært i kontakt med Hanvold for å få vite om det kun er Ekman han regner som syk, eller om han tenker at dette gjelder alle som har konvertert til Den katolske kirke. Han ønsker ikke å kommentere dette.

– Jeg skrev det jeg skrev, så får dere tolke det slik dere vil.

Han ønsker heller ikke å utdype påstander om at Ekman høster liten anerkjennelse hos karismatiske katolikker.

– Hvem som er mine kilder, oppgir jeg ikke til Dagen. Det får dere finne ut av selv, sier han, før han ønsker fortsatt god sommer.

Godt arbeid

I Facebook-meldingen understreker han at han ikke forkaster alt det flotte arbeidet som drives ut fra Livets Ord, Ulf Ekmans tidligere menighet i Uppsala.

– Vekkelsen fortsetter uten Ulf, så Livets Ord er Guds verk, skriver han.

Facebook-meldingen som TV-redaktør Jan Hanvold la ut tirsdag. Foto: Skjermdump Facebook.
 

Skjermdump: Facebook

visjon norge,ulf ekman,jan hanvold,nyheter