PROPAGANDA: Palestinske barn og unge egges av nazistisk propaganda som Fatah legger ut på sin Facebookside. Det hevder Simon Wiesenthalsenteret som ber USA trekke tilbake sin økonimske støtte til De palestinske myndigheter. Bilde: Demonstrasjon ved Damaskusporten

Ber USA reagere på nazipropaganda fra Fatah

Fatah sprer en barnebok-forside med nazipropaganda og antisemittisme. Wiesenthalsenteret ber USA stoppe støtten til palestinerne.

Den palestinske organisasjonen Fatah, som president Mahmoud Abbas leder, har lagt ut et bilde på Facebook av forsiden av en bok, som ble brukt av nazilærere på 1930-tallet til å indoktrinere tyske barn med infernalsk hat og løgner om deres jødiske naboer.

Det har fått den ledende jødiske menneskerettsorganisasjonen Simon Wiesenthalsenteret (SWC) til å reagere. De ber Kongressen i USA trekke sin pengestøtte til De palestinske myndigheter på grunn av bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SWC ber de amerikanske folkevalgte ta avstand fra innholdet i boken, som de hevder er klassisk nazistisk antisemittisme.

Nazi-propaganda

– Onsdag stod PAs president Mahmoud Abbas framfor FNs menneskerettsråd i Geneve og krevde at det internasjonale samfunnet måtte vedta strakstiltak for å beskytte palestinere.

Dagen etter gjenoppliver organisasjonen som han er president for, Fatah, nazi-ideologi og propaganda ved å vise fram en nazistisk bok som angriper jøder, skriver SWC i en pressemelding.

Wiesenthalsenteret mener den amerikanske kongressen må starte prosessen med å sørge for stans i all økonomisk støtte til PA.

– Det amerikanske folk er ikke forpliktet til å betale ut penger til en «leder» som heier fram antisemittisme, vold og terrorisme, skriver rabbinerne Marvin Hier og Abraham Cooper, de fremste toppledere i SWC.

Gammel barnebok

BARNEBOK: Forsiden av den nazistiske barneboka fra 1930-tallet som Fatah har lagt ut på siden Facebookside.

Disse bøkene var med å legge grunnlaget for massemordet på seks millioner jøder, blant dem 1,5 millioner barn, i Holocaust på 1940-tallet, hevder SWC.

– Vi har åpent bedt Facebook og Twitter om å fjerne dette nazistiske hatet fra deres tjenester. Men det må mere til i en tid da unge palestinere reagerer på de medieskapte oppfordringene fra De palestinske myndighetene og Hamas om fortsatt å myrde sine jødiske naboer, heter det i uttalelsen.

Saksøker Facebook

Samtidig har rundt 20.000 israelere saksøkt Facebook ved en domstol i New York. Det sivile søksmålet ble levert av den frivillige organisasjonen Shurat Hadin (Israel Law Center).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I søksmålet krever de at Facebook fjerner innlegg der palestinske arabere egges til drap på israelere, og blokkerer nye innlegg av samme type, skriver Israel Report.

Facebook har ikke svart på flere tidligere krav om å slette disse innleggene. I følge søksmålet har innlegg fra palestinske arabere på Facebook inspirert mange av knivangrepene på israelere de siste ukene.

Sosiale medier

En undersøkelse publisert av Associated Press viste at sosiale medier, hovedsaklig Facebook og Twitter, er prioriterte nyhetskilder for unge palestinske arabere.

I følge rapporten følger rundt 3,7 millioner palestinske arabere Facebook-sidene til Quds Network, som ser ut til å ha koblinger til Islamsk Jihad, mens 4,2 millioner følger Facebook-sidene til Shihab, som har forbindelser med Hamas.

Les også
100.000 minnet Rabin i Tel Aviv
Les også
Tør ikke vise sorg over drepte barn
Les også
Islamist: – Frafalne må døFritt Ord
Les også
Ultraortodokse jøder ber om fritak for palestinske angrepIsrael-korrespondenten
Les også
Milliard-import fra Israel til Norge