Listhaug: Etisk riktig å droppe kvoteflyktninger

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier hun under ukebesøket i Øst-Afrika fikk bekreftet alt hun trodde på forhånd.

Etter å ha besøkt Kenyas største flyktningleir i Kakuma sier hun tilVG at kvoteflyktninger til Norge er en dårlig idé, og at hun mener det er etisk riktig å ta inn færre.

– For den samme kostnaden som 1.000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sier Listhaug til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videre sier hun at hun nå er veldig motivert for å reise hjem og stå på for det hun tror på.

– Det som er etisk riktig er å hjelpe flest mulig mennesker, og ikke bare dem vi ser som kommer til Norge. Jeg ser hvor feil prioriteringer det er å ta imot kvoteflyktninger, men sånn er det, sier hun. Samtidig avkrefter hun ikke at det er mulig å ta inn flere kvoteflyktninger til Norge.

– Selvsagt går det an. Men da må vi føre en strengest mulig innvandringspolitikk slik at vi har kontroll med asylinnvandringen, sier Listhaug til VG.