Afghanske sikkerhetsstyrker på
...
Afghanske sikkerhetsstyrker på plass på stedet der væpnede menn gikk til angrep på et vertshus onsdag. Foto: Omar Sobhani / REUTERS / NTB scanpix
Væpnede menn angrep konsert i Kabul
Del
Væpnede menn har gått til angrep på et vertshus i Kabul der det skulle holdes en konsert onsdag. Afghanske tjenestemenn frykter at flere er fanget i bygningen.

Vertshuset Park Palace i et velstående strøk blir ofte brukt av utlendinger, og gjester fra India og Tyrkia var invitert til arrangementet som ble angrepet.

Qadam Shah Shaheem i den afghanske hæren sier minst 16 personer er blitt reddet ut av bygningen, men skytingen fortsatte. Shaheem frykter at rundt tolv gjester fortsatt oppholder seg inne i bygningen.

– Blodige kropper

Ingen gruppe har tatt på seg ansvaret for angrepet, men det skjer samtidig som Taliban er i gang med sin våroffensiv. Gruppen har utført lignende angrep tidligere.

En ansatt ved vertshuset som AFP har vært i kontakt med, forteller om skrik og skyting i korridorene.

– Et selskap var i gang ovenpå med levende afghansk musikk da skytingen begynte. Flere prominente gjester var til stede, sier den ansatte, som ønsker å være anonym. Han klarte å rømme fra bygningen, men sier han så minst fem blodige kropper ved inngangen.

– Angrepet skjedde før konserten startet. Vi tror tre til fem væpnede menn har klart å snike seg inn i vertshuset, men at de først møtte motstand fra vaktene, sier en afghansk etterretningskilde.

Kamper

Kabuls politisjef Abdul Rahman Rahimi, som er på stedet, sier sikkerhetsstyrker prøver å ta seg inn i vertshuset, men at de blir møtt med kraftig beskytning fra angriperne.

Det er ikke kommet bekreftede opplysninger om drepte eller sårede.

vertshus,konsert,kabul,kabul-angrep,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,terrorisme,asia,afghanistan