Mange sivile drept i angrep mot koranskole i Afghanistan

Over 50 sivile skal ha blitt drept i flyangrepet mot en koranskole i Kunduz-provinsen i Afghanistan. Hæren i landet hevder målet var et Taliban-møte. 

Afghanske myndigheter hevdet først at 30 opprørere fra Taliban ble drept, blant dem flere ledere. Lokale ledere og innbyggere i Dasht-e Archi-distriktet forteller en annen historie:

Ifølge stammelederen Haji Mohammad Naim, som var vitne til de afghanske kamphelikoptrenes angrep, var de fleste ofrene sivile som deltok under en seremoni for uteksaminerte studenter fra provinsene Samangan, Baghlan, Takhar og Kunduz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den afghanske TV-stasjonenTOLO News melder også at flesteparten av ofrene var sivile. De viser til lokale innbyggere som forteller at rundt 50 sivile ble drept og 150 ble såret i helikopterangrepet.

Det befant seg rundt 300 sivile i koranskolen da angrepet skjedde, melder TOLO News.

Mange barn

Ifølge lederen for helsevesenet i Kunduz, Abdul Matin Atifi, er det mange barn blant de sårede etter angrepet.

Afghanske sikkerhetskilder som vil være anonyme, opplyser at 59 mennesker ble drept, blant dem opprørere fra Taliban, men kildene medgir at det var mange barn blant ofrene.

En ansatt ved ett av sykehusene i Kunduz, Abdul Khalil, foreller at han har sett 35 døde og 47 sårede.

FN gransker

FN er bekymret over rapportene om sivile tap etter angrepet og lover gransking.

– Menneskerettighetsteam på bakken skal nå ta rede på fakta. Alle sider har en forpliktelse til å beskytte sivile fra å bli påvirket av væpnet konflikt, heter det i en kort uttalelse fra FNs kontor i Kabul.

– Taliban-møte

Den afghanske regjeringshæren fastholder at det pågikk et Taliban-møte i koranskolen og avviser at sivile ble drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge talsmannen Ghulam Hazrat Karimi ble over 20 opprørere drept, blant dem lederen mulla Beryani. Minst 30 andre opprørere ble ifølge ham såret.

Afghanske myndigheter hevder overfor TOLO News at 15 opprørere ble drept og 15 ble såret i angrepet.