Pastor isbader for hvert femte kirkemedlem

Pastor Jan Helge Hindenes i Bergen baptistkirke feiret nylig fem nye medlemmer ved å hoppe i iskaldt sjøvann. Se video!

Pastor Jan Helge Hindenes i Bergen baptistkirke sier han ikke i sin villeste fantasi så for seg at han skulle bade i november.

– Det er helt naturstridig å bade ute om vinteren for meg, og jeg er ikke den første som hopper uti om sommeren heller. Enkelte somrer bader jeg ikke med mindre jeg er i Syden, sier han til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et veddemål

Men nå har Hindenes altså hoppet uti iskaldt november vann for å feire fem nye medlemmer i Bergen baptistkirke. Det hele begynte med et veddemål, forteller pastoren.

– Vi har noen i kirken som er litt tøffere enn folk flest, de driver å bader uansett årstid. Menighetsrådslederen er blant dem, og han har prøvd å få meg med mange ganger. Et tilbud som jeg har konsekvent avvist, sier Hindenes.

– Jeg skulle være litt tøff

En dag bestemte Hindenes seg for å gi menighetsrådslederen et ultimatum.

– Jeg tenkte jeg skulle være litt tøff tilbake, og sa at hvis han klarte å rekruttere fem nye medlemmer til kirken så skulle jeg bade. Jeg så for meg at da ville jeg slippe unna en stund, sier han lattermild.

Etter en og en halv uke kom menighetsrådslederen og fortalte at nå hadde kirken fått fem nye medlemmer. Etter søndagsmøtet hoppet Hindenes i sjøen som avtalt.

Se video av vinterbadet her: