Verdibanken søker ny sjef

Verdibanken har i disse dager ute annonse hvor de søker etter ny administrerende direktør. Tidligere direktør gikk av i mars.

I en gans­ke ge­ne­rell ut­lys­ning i en­kel­te aviser, søker ban­ken etter en per­son med «evne til å om­ska­pe ban­kens verdi­grunn­lag til en gjen­nom­før­bar for­ret­nings­stra­te­gi samt fo­ku­se­re på bunn­lin­jen ved å for­stå de fi­nan­si­el­le kon­se­kven­se­ne av ban­kens ak­ti­vi­te­ter».

Et re­krut­te­rings­sel­skap har fått opp­dra­get med søk­nads­pro­ses­sen. Det kre­ves også av sø­ker­ne at de må ha en «utad­vendt og vin­nen­de per­son­lig­het som raskt ska­per til­lit eks­ternt og in­ternt».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tur­bu­lens

Det siste året har det stor­met rundt Verdi­ban­ken, som har en for­valt­nings­ka­pi­tal på 1,5 mil­li­ar­der kro­ner.

Mange av kun­de­ne er fri­vil­li­ge og krist­ne or­ga­ni­sa­sjo­ner, samt me­nig­he­ter og pri­vat­per­soner.

Vin­te­ren 2012 tryk­te Da­gens Næ­rings­liv en rekke ar­tik­ler som be­lys­te en del uover­sikt­lig­he­ter i deler av ban­kens le­del­se. Det var blant annet snakk om in­ves­te­rin­ger via svært tvil­som­me spe­ku­lan­ter.

Også Fi­nanstil­sy­net rettet sterk kri­tikk «mot Verdi­ban­kens kre­ditt­prak­sis, og stil­ler spørs­mål ved sty­rets og ad­mi­ni­stre­ren­de di­rek­tørs uav­hen­gig­het og kom­pe­tan­se i for­bin­del­se med in­ves­te­rin­ger», het det i presse­mel­din­gen fra ban­ken i mars.

Til­sy­net sa klart at «etter Fi­nanstil­sy­nets vur­de­ring vil ban­ken være tjent med et skif­te av styre og adm. di­rek­tør.»

Både sty­ret og adm.dir To­ralf Østli gikk av etter kri­tik­ken fra til­sy­net.