Boken «Anders Breivik: His Life and Mission» selges i nettbokhandelen Amazon.

Verdens største bokhandel selger Breivik-biografi

Nettbokhandelen Amazon har begynt å selge det som kalles den første selvbiografien om Anders Behring Breivik. Boken er forfattet av en skribent som gjemmer seg bak pseudonymet Christian Messenger.

Boken «Anders Breivik: His Life and Mission» starter med et større intervju med Breivik som ser ut til å inneholde hans manifest. Forfatteren kaller seg Christian Messenger, skriver Aftenposten.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad avviser at Breivik har hatt noe å gjøre med boken.

- Breivik opplyser at han er helt ukjent med boken, sier Lippestad.


Uten forlag


Boken har vært til salgs siden mars på Amazon.com. Det er ikke oppgitt noe forlag. Boken er trykket av Amazons britiske avdeling Amazon.uk.

Forfatteren har oppgitt en e-postadresse, men har ikke svart på Aftenpostens henvendelser.

Leder i Støttegruppen for 22. juli, Trond Henry Blattmann, synes det er synd at Breiviks budskap selges i bokform. Han reagerer på både innholdet og forfatterens pseudonym og oppfordrer Amazon til å trekke boken.


Forlegger Geir Berdahl i oktober forlag sier at ytringsfriheten gjør at boken ikke kan stoppes. Det er viktig med åpenhet og tilgjengelighet for å tilrettelegge diskusjoner, mener han.

Berdahl reagerer imidlertid på at Amazon selv har trykket boken, men han tror det kan være snakk om et bestillingsverk, altså «print on demand». Ingen norske nettbokhandler som Aftenposten har kontaktet, selger boken.


(NTB)