SKOLE: Første skoledag uten Sunniva Ødegård. En skolepult står tom etter at 13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept på Varhaug. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Første skoledag på Varhaug skole etter drapet

En pult sto tom da elevene kom tilbake på Varhaug ungdomsskole etter sommerferien mandag. 13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept i løpet av ferien.

Ødegård ble funnet død 30. juli, og en 17 år gammel gutt er pågrepet og har tilstått å ha drept henne.

– Nå mangler vi en elev, og det ser vi veldig godt. Det er lov å kjenne på at vi savner Sunniva, og skulle ønske at hun var her. Det er det elevene tenker, sier Sunnivas lærer Elisabeth Hovstad Taksdal til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun har både gitt rom for trøst og sorg på skoleårets første dag, men har også vært opptatt av at elevene skulle ha det kjekt.

– Jeg har fokusert på at de skal ha litt lek, og vi har forsøkt å kose oss litt i dag. Klassen har vært veldig gode. De er respektfulle og har gitt rom for den roen vi trenger når vi er lei oss.

Første skoledag uten Sunniva Ødegård. En skolepult står tom etter at 13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept på Varhaug. Kontaktlærer Elisabeth Hovstad Taksdal. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Skolen hadde på forhånd forberedt dagen sammen med kommunens ledelse og kriseteam og de berørte familiene. Det var planlagt elevsamtaler, klassesamlinger og andre samlinger i løpet av den første dagen.

Les også
Preget lokalmiljø tok farvel da Sunniva Ødegård (13) ble gravlagt
Les også
– Denne hendelsen går dypt inn i ryggmargen til vårt lille samfunn
Les også
Sunnivas foreldre: – Savnet er veldig sterkt
Les også
Siktet 17-åring tilstår Varhaug-drapet
Les også
Fryktet at Varhaug-siktet hadde rømt fra fengselet
Les også
Varhaug-siktet samtykker til videre fengsling