Gard Realf Sandaker-Nielsen er
...
Gard Realf Sandaker-Nielsen er tidligere leder i Åpen Kirkegruppe.
Garanterer to liturgier - i tre år
Del
– Jeg kan ikke forskuttere hva som vil skje i fremtiden, sier leder Gard Realf Sandaker-Nielsen i Åpen Folkekirke når Dagen spør han om han kan garantere at organisasjonen vil ha rom for to liturgier også til neste kirkevalg.
Se intervjuet med Gard Realf Sandaker-Nielsen: 

Gard Realf Sandaker-Nielsen er også leder av Oslo bispedømmeråd og en premissleverandør i Kirkemøtet etter at Åpen Folkekirke fikk et valgskred under kirkevalget i fjor.

Det er betydeleg uro i det lavkirkelige Kristen-Norge når Kirkemøtet i dag er ventet å gjøre vedtak om at det skal utarbeides en liturgi for homofile og lesbiske par. Det er frykt for at kompromisset om at det skal innføres to likeverdige liturgier bare er et skritt på vei mot én felles, kjønnsnøytral liturgi.

Lesbiske par kan ifølge norsk lov få barn.

– Hvis de ønsker å gifte seg i kirken med skriftstedet om at de ønsker å bli mange, vil du avvise det?

– Nei, det vil jeg ikke. Jeg tenker at en ny liturgi må være fleksibel. Det er derfor jeg ønsker en liturgi som er fullstendig fleksibel, slik at den er tilpasset eldre par, unge par, likekjønna par og ulikekjønna par. Nå får vi ikke det. Nå får vi en liturgi for heterofile - og en for alle par.

Nett-TV: Se alle debattene fra Kirkemøtet her

Raaum ny leder av Kirkerådet  

Biskop fremmer nytt forslag

Utsetter ikke liturgisaken

Her er forslagene i liturgisaken