Tyske islam-kritikere drapstrues

Tyske politikere, advokater og forfattere har mottatt drapstrusler etter å ha kritisert islam. Kvinnelige kritikere er blitt forsøkt drept.

I Tyskland lever man farlig hvis man kritiserer islam eller forsøker å hjelpe undertrykte muslimske kvinner, skriver Kristelig Dagblad under tittelen "Tyske islamkritikere trues til å tie".

Da det ble kjent at den tyske innvandrerpolitikeren Ekin Deligöz fra partiet De Grønne trues på livet for sin kritikk av muslimske kvinners bruk av slør og hodetørkler, har flere kjente tyskere stått frem og fortalt at også de har mottatt drapstrusler for å ha kritisert islam.

Tvangsekteskap
Den syriskfødte islam-forskeren Bassam Tibi, som har bodd i Tyskland i 32 år og har preget innvandrer- og integrasjonsdebatten i landet, sier at han vil forlate Tyskland på grunn av landets ettergivende holdning overfor muslimske innvandrere.

Den kjente kvinnesaksadvokaten Seyran Ates, som arbeider med å hjelpe innvandrerkvinner med å komme ut av tvangsekteskap eller vekk fra voldelige ektemenn, har mottatt så alvorlige trusler mot sitt liv at hun ser seg tvunget til å legge ned sitt advokatkontor. Hun ble tidligere forsøkt drept av sin ektemann.

? Ingen kan i dag komme med kritikk uten å frykte for sitt liv, sa Seyran Ates nylig til Der Spiegel.

Forfatteren Fatma Bläser, som har skrevet om sitt tvangsekteskap, ble reddet fra en bilulykke da hennes bil ikke kunne bremse. Politiet fastslår at bremseslangene var kuttet.

Ytringsfrihet
Mange debattører advarer om at den grunnleggende ytringsfrihet står i fare.

? Det er viktig at vi forsvarer visse normer mot uthuling og at vi beskytter våre grunnverdier mot den terror som selvutnevnte islamske sedelighetsvoktere utøver, advarer avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mz