To kristne nordkoreanere drept

En nordkoreansk kristen ble skutt og drept da han prøvde å ta seg til en bibelskole i Kina, mens en annen ble torturert til døde i en arbeidsleir.

En ikke navn­gitt med­ar­bei­der i Åpne Dører for­tel­ler at man­nen som for­søk­te å ta seg til Kina ble skutt av grense­vak­ter idét han holdt på å ta seg over elven som skil­ler lan­de­ne.

- Han var vel­dig be­geist­ret over sin nye tro, og øns­ket å dele evan­ge­li­et med sin fa­mi­lie. Han øns­ket å gå til­ba­ke til Kina for å stu­de­re Bi­be­len mer, sier Åpne Dø­rer-med­ar­bei­de­ren, iføl­ge the Chris­ti­an Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tor­tu­rert

Den andre krist­ne som ble tor­tu­rert, og til slutt drept, for sin tro, skal også ha fått bi­bel­un­der­vis­ning i Kina. Da det ble kjent at han be­kjen­te den krist­ne tro, ble han satt i ar­beids­leir.

- Vi fikk ak­ku­rat vite at han er død. Han ble bru­talt tor­tu­rert for sin tro. Han ble tvun­get til hardt ar­beid, sam­ti­dig som han knapt fikk noe mat, skri­ver Åpne Dører.

70.000 i ar­beids­lei­rer

Nord-Ko­rea top­per lis­ten over har­dest for­føl­gel­se av krist­ne for tien­de år på rad.

- Vi vet at krist­ne dør for sin tro nes­ten hver dag i Nord-Korea, men det er all­tid like vans­ke­lig å ak­sep­te­re, sier Åpne Dører.

Det er an­slått at det fin­nes mel­lom 200.000 og 400.000 krist­ne i Nord-Ko­rea, men tal­let er svært usik­kert, siden alle må holde sin tro hem­me­lig.

- Bare å eie en bibel er nok for deg til å bli drept eller sendt i ar­beids­leir for livet, sier Åpne Dører.

Iføl­ge or­ga­ni­sa­sjo­nen sit­ter så mange som 50.000 til 70.000 krist­ne fengs­let i ar­beids­lei­rer.

FN vil iverk­set­te gransk­ning

FNs høy­kom­mis­sær for men­neske­ret­tig­he­ter, Navi Pil­lay, kalte for to uker siden inn til en in­ter­na­sjo­nal gransk­ning av mis­tenk­te men­neske­ret­tig­hets­brudd i Nord-Ko­rea. Hun be­kla­get at in­gen­ting har bed­ret seg siden Kim Jong-un tok over mak­ten etter sin far, og sa at det nå er på høy tid å hand­le, på vegne av de un­der­tryk­te nord­korea­ner­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Fordi si­tua­sjo­nen lenge har vært al­vor­lig og ikke ser ut til å bedre seg, mener jeg det for lengst burde vært satt i gang en grans­king av brudd på men­neske­ret­tig­he­te­ne i Nord-Ko­rea. For­hol­de­ne er både blant de ver­ste og blant de minst grun­dig grans­ke­de i ver­den, sa Pil­lay 14. ja­nu­ar.

(Världen idag)