Ti ungdommer dømt for angrep på homofil mann

Ti av elleve tenåringer som var tiltalt for hatkriminalitet, er i Follo tingrett dømt for trusler og vold mot en homofil mann.

De el­le­ve ung­dom­me­ne, som så vidt var fer­dig med vi­dere­gå­en­de skole, lurte iføl­ge til­ta­len den ho­mo­fi­le man­nen i en felle ved å ar­ran­ge­re et stevne­møte etter å ha kom­met i kon­takt med ham på et da­ting­nett­sted.

Stevne­mø­tet ved In­gi­er­strand bad ved Oslo­fjor­den ble iføl­ge til­ta­len et møte med ung­dom­mer ut­styrt med ball­tre og soft­gun, og de fil­met opp­trin­net.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ung­dom­me­ne ble til­talt i no­vem­ber i fjor. Retts­sa­ken star­tet 25. fe­bru­ar.

I Follo ting­rett er ti av de el­le­ve ung­dom­me­ne nå dømt til sam­funnstraff mel­lom 160 og 190 timer for trus­ler, vold og for å ha båret våpen på of­fent­lig sted. I til­legg må de be­ta­le til sam­men 100.000 kro­ner i er­stat­ning til of­fe­ret. Den el­lev­te ung­dom­men ble fri­kjent, skri­ver Øst­lan­dets Blad.

Alle er dømt etter straffe­lo­vens pa­ra­graf 135, som om­fat­ter hat­kri­mi­na­li­tet, mel­der NRK.

Dom­men er noe mil­de­re enn ak­tors på­stand, som var på mel­lom 210 og 270 ti­mers sam­funns­straff. Ad­vo­kat Jon Re­sen-Fel­lie re­pre­sen­te­rer en av de ti dømte ung­dom­me­ne. Han opp­ly­ser at hans kli­ent ang­rer og at han ikke kom­mer til å anke dom­men.

(©NTB)

Les også
Samarbeider mot hatkriminalitetIkkefinndegidet.no
Les også
Toppmøte om hatkriminalitet i OsloKonferanse