Ti tusen messianske jøder i Israel

Bibeltro kristne gjør positivt inntrykk på israelerne, som i stadig større antall kommer til tro på evangeliet og blir medlemmer i messianske menigheter i Israel.

Den messianske bevegelsen i Israel har vokset kraftig. For 15 år siden var antallet messianske jøder knapt 1000, i dag teller den messianske bevegelsen i Israel nærmere 10.000 mennesker. Veksten skyldes mye evangelisering blant russiske jøder som har immigrert til Israel. Men mange kommer til tro i Israel.

Venner
Det forteller den norskættede menighetslederen Daniel Juster til Dagen. Juster flyttet fra USA til Israel for to år siden. Han mener at jødene har fått et nytt syn på kristendommen. Etter århundrer med antisemittisme har jødene hatt et negativt forhold til kristne, men nå opplever de at bibeltro kristne viser dem sympati og støtte.

? Israelere begynner å se bibeltro kristne som sine beste venner, og dette forandrer hele atmosfæren for å dele troen. Israelerne skiller mellom evangeliske og katolske kristne, og vi har nå bak oss flere hundre år med god historie. Det vil si at bildet av kristne som katolske torturister faller bort, forklarer Juster.
Han viser også til at messianske jøder som har avtjent sin militærtjeneste, taler med større troverdighet overfor andre jøder enn utenlandske misjonærer.

Knesset
I fjor ble det opprettet en evangelisk kristen undergruppe i nasjonalforsamlingen Knesset, hvor representanter fra flere partier møtes. Gruppen skal ha uoffisielle bånd til den messianske bevegelsen i Israel.

? Kjente rabbinere sier at frikirkene aldri har forfulgt jødene, og lederen for det religiøse Shas-partiet har nå åpnet for at messianske jøder kan finansiere for eksempel skogdyrkingsprosjekter i Israel, forteller Juster.

Daniel Juster påpeker at messianske jøder har store sosiale behov, og oppfordrer kristne i Norge til å gi økonomisk støtte blant annet gjennom kristne handelskamre. Økonomiske hjelpeprosjekter vil også gi anledning til evangelisering blant Israels fattige jøder.

Mz