TURGRUPPE: En turgruppe passerer en soldat i Jerusalems gamleby. 24 prosent av turistene til Israel var med med på organiserte turer.

Stabile turisttall i Israel

En fersk oversikt fra Turistdepartementet viser at 3,1 millioner turister besøkte Israel i 2015, noe som er en nedgang på tre prosent i forhold til 2014.

Tallene er bedre enn mange fryktet. Israel sliter fortsatt med ettervirkningene etter Gazakrigen i 2014 og mange turister vegrer seg for å besøke et urolig Midtøsten.

– Budsjettene for markedsføring av Israel i utlandet er i 2016 større enn noensinne og det er satt i verk konkrete planer for å øke hotellkapasiteten i landet, blant annet ved å legge til rette for etablering av lavpriskjeder, sier turistdirektør Amir Halevi i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristne turister

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå i Israel var 52 prosent av turistene til Israel kristne (35 prosent av disse katolikker, 32 prosent protestanter og 28 prosent russisk-ortodokse), 27 prosent var jødiske, mens resten tilhørte andre religioner eller var religionsløse.

Som tidligere år kom det i 2015 flest turister fra USA(586.000), mens andre store land var Russland (392.000), Frankrike (277.000) og Storbritannia (184.000).

56 prosent bodde på hotell, 28 prosent hos venner og familie, fem prosent på ungdomsherberger og vandrerhjem, mens to prosent tok inn på religiøse gjestehus.

Les også
Kinesere satser millioner på Preikestolen
Les også
Er det trygt å besøke Israel som turist nå?
Les også
– Turismen er død, sukker hotelleier