En politimann arbeider på Parsons Green T-banestasjon der det gikk av en sprengladning inne i en av vognene i morgenrushet fredag. Foto: AP / NTB scanpix

22 til sykehus etter eksplosjon på T-banen i London

Londons ambulansetjeneste opplyser at 22 personer behandles på sykehus etter terrorhendelsen på en T-banestasjon i London. Ingen er kritisk skadd.

Metropolitan Police har bekreftet at de etterforsker hendelsen på Londons undergrunnsbane som terror. Det er den britiske antiterrorstyrken som leder etterforskningen.

Det er ikke kjent om alle de 22 skadde ble rammet av eksplosjonen eller brannen inne på T-banen ved stasjonen Parsons Street, eller om noen av dem ble skadd i trengselen og panikken som oppsto etterpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flammer opp til taket

Det er foreløpig uklart hva som ligger til grunn for at politiet etterforsker hendelsen som terror og om de har noen mistenkte i saken.

Flere videoer og bilder fra T-banen viser imidlertid en gjenstand som kan se ut som en hjemmesnekret bombe eller brannbombe, plassert inne i en vogn på T-banen. Gjenstanden består av en hvit plastbøtte med en hvit handlepose rundt, med ledninger hengende ut. På flere av bildene kan man se mindre flammer rundt gjenstanden.

The Telegraph skriver at hele sprengladningen trolig ikke detonerte. Det var festet en timer på anretningen ifølge CNN, som har opplysningen fra en kilde med innsyn i etterforskningen.

En av passasjerene beskriver overfor Sky News «Et massivt glimt av flammer» som nådde taket på T-banevogna samtidig som området rundt ble fylt med lukt av kjemikalier. Han sier det var flere skolebarn på vogna, som ble dyttet rundt av folk som prøvde å komme seg unna flammene.

En annen passasjer sier han så en «ildkule» som «fløy inn på T-banen» før vogna ble evakuert.

Innkaller til COBRA-møte

Statsminister Theresa May kaller også det som skjedde i London for en «terrorhendelse», samtidig som hun uttrykker støtte til både ofre og modige nødetater.

–Mine tanker går til dem som ble skadd ved Parsons Green og ril nødetatene som har respondert på modig vis mot denne terrorhendelsen, skriver statsministeren på Twitter.

May opplyser videre at hun vil lede et møte om terrorhendelsen i den britiske regjeringens nødkomité (COBRA).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Lar oss ikke skremme

Ordfører Sadiq Khan, som vil delta på COBRA-møtet, sier han fordømmer ethvert forsøk på å angripe uskyldige mennesker i London.

–Jeg fordømmer på det sterkeste de grusomme individene som forsøker å bruke terror som en måte å skade oss og ødelegge levemåten vår på. Som London har bevist gang på gang, vil vi aldri bli skremt eller overvunnet av terror, heter det i en uttalelse fra Khan.

London-ordføreren får støtte fra Norges statsminister Erna Solberg, som kommenterte hendelsen på en felles pressekonferanse med utenriksminister Børge Brende.

– Vi er selvfølgelig triste fordi vi nok en gang opplever en hendelse som etterforskes som terror. Våre tanker går til dem som er rammet og til hele det britiske samfunnet, som gang på gang opplever ulike typer terrorhandlinger, sier hun.

Politiet har bedt folk holde seg unna området. District-linjen mellom Wimbledon og Edgware Road er stengt inntil videre som følge av hendelsen.

Les også
Eksplosjon på T-banen i London etterforskes som terror