Syv millioner til familievernet

Familievernet får tre millioner kroner til forebyggende tiltak og fire millioner kroner til samlivstiltak.

Det er langt fra det Kirkens Familievernkontor drømmer om. Jon Aarsland, leder ved Kirkens Familivernkontor i Sør-Rogaland, ba for et par uker siden om 150 millioner kroner for å opprette flere stillinger og virkelig løfte hele familievernet.

- Men det er en styrking av samlivskurs og utadrettede tiltak. Det ser jeg positivt på. Så skulle vi gjerne få styrket det generelle budsjettet. Jeg håper vi får inn mer gjennom forhandlingene som skal være i Stortinget, sier Aarsland til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Et godt fa­mi­lie­vern må være til­pas­set den en­kel­te fa­mi­lies behov. Jeg leg­ger vekt på fore­byg­gen­de ar­beid og tid­lig inn­sats for å hind­re at sam­livs­kon­flik­ter ut­vik­ler seg. Dette er vik­tig for å sikre gode opp­vekst­vil­kår for barn, sier bar­ne-, like­stil­lings- og in­klu­de­rings­mi­nis­ter Solveig Horne (Frp).

- Vi må på samme tid ta vare på de mest ut­sat­te fa­mi­lie­ne. Vi fore­slår to mil­lio­ner kro­ner til styr­king av be­hand­lings­til­bu­det til unge volds­ut­øve­re og barn ut­satt for vold og sek­su­el­le over­grep, sier hun.

Disse mid­le­ne går til et sam­ar­beids­pro­sjekt med stif­tel­sen Al­ter­na­tiv til vold, og skal også øke fa­mi­lie­vern­tje­nes­te­nes be­hand­lings­ka­pa­si­tet på dette fel­tet.

DAGEN