Syria anklager Israel for luftangrep mot Damaskus-flyplass

Israel har gått til luftangrep ved flyplassen i Damaskus, ifølge statlige syriske medier, som melder at det syriske rakettforsvaret stanset noen av missilene.

Eksplosjoner kunne høres i den syriske hovedstaden under angrepet lørdag kveld. Nyhetsbyrået AFPs korrespondent melder om en kraftig eksplosjon, etterfulgt av flere mindre smell. Den israelske hæren vil ikke kommentere hendelsen.

Våpenlager

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at angrepet var rettet mot et våpenlager i nærheten av flyplassen. Nye våpen til iranske styrker og den libanesiske Hizbollah-militsen, som kjemper for Bashar al-Assads regime, hadde nylig ankommet lageret, ifølge SOHR.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eksilgruppa opplyser at angrepet førte til materielle skader, men hadde ikke umiddelbart noen opplysninger om drepte eller sårede.

200 angrep

I september opplyste en israelsk militærtjenestemann at Israel har utført rundt 200 angrep i Syria det siste halvannet året. Rundt 800 raketter og bomber er avfyrt, de fleste mot iranske styrker, ifølge kildene.

Israel antas å stå bak en rekke angrep mot iranske styrker, men den israelske hæren bekrefter sjelden å ha utført angrep i Syria.

Les også
Israel har behandlet 12.000 syriske pasienter
Les også
Tolv drept i kristen landsby i Syria
Les også
Paven: – Man kan ikke både tro på Gud og tilhøre mafiaen
Les også
Krig og fred endrer De kristnes dal
Les også
– Ansvarlige for folkemordet mot yazidiene må straffes