Flyangrep mot byen Ayn al-Arab, bedre kjent under det kurdiske navnet Kobani, tidligere denne uka. En Oslo-mann skal ha blitt drept i kamper ved byen mandag. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix

Meldinger om tre drepte norske borgere i Syria

To norske borgere skal være drept i kamper for Den islamske staten (IS) i Syria. I tillegg meldes det at en norsk statsborger som kjempet for kurdiske styrker, er drept.

En 24-årig norsk-eritreer og en 23-åring er de to som ble drept mens de kjempet for IS, ifølge TV 2.

Kanalen melder at 24-åringen, som kom til Norge fra Eritrea som enslig, mindreårig asylsøker i 2003, er en av de norske borgerne som har vært lengst i Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjente 24-åringen

Tor Bach, som er redaktør i nettstedet Vepsen, kjente 24-åringen før han ble radikalisert og traff ham også flere år senere.

– Da var det en sint ung mann med stort skjegg som hadde forandret seg fullstendig, sier Bach.

En annen mann fra Oslo skal være drept i kamper ved byen Ayn al-Arab, bedre kjent under det kurdiske navnet Kobani, skriver ABC Nyheter.

Mannen skal ha sluttet seg til den kurdiske gruppen PKK, som har tette bånd til YPG-militsen. Sistnevnte kjemper mot IS ved byen som ligger nær grensen til Tyrkia.

Familien tar det tungt

Ifølge TV 2 dreier det seg om en 28-åring.

– Det er veldig tungt å miste et familiemedlem, men vi er stolte over at han kjempet for menneskeheten. Han er vår helt, sier familien til kanalen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) anslår at mer enn 60 personer har reist fra Norge til Syria og Irak for å krige. Før dødsfallene som ble meldt tirsdag, mener PST at rundt ti av dem som har reist, er drept.

Den typiske Syria-fareren er en mann i 20-årene med familiebakgrunn fra et land i Midtøsten. En håndfull er kvinner, mens et økende antall er norske konvertitter, ifølge PST.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– IS har sovende celler i Europa
Les også
Norsk islamistgruppe fikk pengetilbud fra Kuwait
Les også
USA slår fast at IS har drept amerikansk hjelpearbeider
Les også
Filmskaperne beklager falsk Syria-kortfilm
Les også
Det Islamske Forbundet terrorstemplet i EmirateneDet Islamske Forbundet Norge (DIF)