STOCKHOLM: Den nordiske motsta
...
STOCKHOLM: Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Stockholm 12. november 2016. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
Svensk nazistleder dømt for Hitler-hilsen
Del
Lederen for Den nordiske motstandsbevegelsen, Simon Lindberg, er dømt til betinget fengsel for å ha utført Hitler-hilsen under en demonstrasjon i Stockholm. 

Lindberg løftet hånden og ropte flere ganger «Hell seger» – «Sieg Heil» på svensk – etter at han holdt tale under en demonstrasjon som den nazistiske gruppen arrangerte i november i 2016.

Tingretten i Stockholm mener at hilsenen utgjør hets mot en folkegruppe.

Domstolen har gjort fengselsstraffen på én måned betinget siden Lindberg tidligere er ustraffet og fordi han ellers fulgte loven om ytringsfrihet. 34-åringen dømmes også til å betale en bot.

Under demonstrasjonen brøt det ut gatekamper mellom medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen og motdemonstranter. Over 100 personer ble anholdt av politiet.

Lindberg og flere andre medlemmer av organisasjonen er i tillegg politianmeldt etter at de gjorde Hitler-hilsen på et møte i Falun i Sverige i mai i fjor. Hendelsen ble vist i en dokumentar fra NRK Brennpunkt, som brukes som bevismateriale i saken.