Stortings-røykere forvist til takterrasse - mister røykerommet

Fra 1. juli er det ikke lenger lov å ha egne røykerom på arbeidsplassen. Stortinget følger opp eget lov-vedtak og stenger røykerommet i femte etasje etter påske.

* Si din me­ning om den nye og svært mye stren­ge­re røyke­lo­ven i kom­men­tar­fel­tet ne­derst på siden. *

Etter påske tid blir røy­ker­ne på Stor­tin­get hen­vist til tak­ter­ras­sen på side­by­gin­gen i Prin­sens­gate, der det for­øv­rig også har vært et eget røyke­rom, til nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det betyr at re­pre­sen­tan­ter som vil ha en dose ni­ko­tin må ta hei­sen fem eta­sjer fra Stor­tings­sa­len til tunel­len under byg­get, vand­re over til det andre huset, ta hei­sen seks eta­sjer opp, før man må gå trap­pen til topps - og ut på taket.

- Ja, det blir en lang vei å gå for å få seg en røyk, men det må jeg bare finne meg i, sier Tom E. B. Holthe (Frp) fra Vest­fold.

Han for­tel­ler at han har prøvd å slut­te å røyke mange gan­ger, men at han blir helt de­spe­rat når han ikke får sine 20 si­ga­ret­ter om dagen.

Les også: Røyke­lo­vens 10-års­ju­bi­le­um fei­res med en rekke nye for­bud

Med er­fa­ring fra den vi­dere­gå­en­de sko­len i Sand­fjord, er han også over­be­vist om at det kom­mer til å opp­stå en del de­spe­ra­sjon og dår­lig kon­sen­tra­sjon blant ele­ve­ne i og med at sko­le­ne blir to­bakks­frie soner fra i som­mer.

Det gjel­der også all bruk av snus i skole­ti­den.

Ute-trøb­bel

Holthe tror mange vil velge å gå ut for å røyke, uten­for Stor­tings­byg­nin­gen i Oslo sen­trum. Men det blir hel­ler ikke helt utren pro­ble­mer etter 1. juli.

Lov­end­rin­gen in­ne­bæ­rer nem­lig at inn­gangs­par­ti­er på of­fent­li­ge byg­nin­ger og helse­in­sti­tu­sjo­ner skal være røyk­frie. Der­med må stor­tings-røy­ker­ne kan­skje gå len­ger enn ut på Løve­bak­ken for å få seg en si­ga­rett i fram­ti­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN

Les også
Røykeloven feires med nye forbudRøykeloven