Parlamentet får stemme over endelig brexitavtale

Parlamentet får stemme over en endelig brexit-avtale før Storbritannia forlater EU, opplyser brexitminister David Davis til de folkevalgte i London.

Parlamentet får stemme over en endelig brexit-avtale før Storbritannia forlater EU, opplyser brexitminister David Davis.

Davis' departement opplyser i en pressemelding mandag ettermiddag at utmeldingsavtalen med EU skal innlemmes direkte i britisk lov gjennom en grundig prosess i Parlamentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kraftig kritikk

Det innebærer at vilkårene for brexit, inkludert en overgangsavtale og en avtale om EU-borgeres rettigheter, må godkjennes av de folkevalgte.

Avtalen vil bare tre i kraft dersom Parlamentet godkjenner den, påpeker Davis ifølge BBC.

Statsminister Theresa Mays regjering har fått kraftig kritikk på hjemmebane for sin håndtering av brexit-forhandlingene med Brussel.

– Vi har alltid sagt at vi vil gjøre alt som er nødvendig for å forberede vår uttredelse fra EU, inkludert å legge fram ytterligere lovgiving. Det er akkurat det vi gjør nå, sier Davis.

– Klarhet og trygghet

Han mener lovforslaget som nå fremmes, er et viktig skritt som viser at britene har en pragmatisk tilnærming til å få orden i eget hus når de forlater EU.

– Ved å kunngjøre dette lovforslaget, bidrar vi til klarhet og trygghet – både i forhandlingene og hjemme – om at den endelige avtalen blir en del av britisk lov, sier brexitministeren.

Davis lover videre at parlamentsmedlemmene i Underhuset skal få gå brexit-avtalen grundig etter i sømmene.