Stoltenberg gir Magazinet skylden
Del
Til VG sier Stoltenberg rett ut at Magazinet har bidratt til ambassadedramaet i Damaskus. ? Det er bevisst feilinformasjon, svarer Selbekk som reagerer på at statsministerens fortier Aftenpostens og Dagbladets publiseringer.
- Har Magazinet bidratt til at den norske ambassaden i Damaskus ble påtent? spør VG.- Det er i hvert fall det demonstrantene bruker som begrunnelse. De demonstrerer mot karikaturtegningene av Muhammed som ble gjengitt i Magazinet. Vi har beklaget flere ganger at muslimer opplever at deres religion krenkes. Samtidig, i et land med ytringsfrihet, vil det være helt galt om en regjering prøver å hindre en avis å trykke tegninger, sier Jens Stoltenberg til VG.- Mener du at Magazinets redaktør har noe av skylden for at den norske ambassaden ble angrepet?- Jeg kommer ikke til å bruke den type ord. Men jeg registrerer at de som demonstrerer reagerte på de tegningene, sier Stoltenberg.- Du sier at ytringsfriheten er en rett, men ikke en plikt. Er det ikke retten Selbekk har benyttet seg av?- Jo, det er derfor vi sier at vi kan ikke nekte norske redaktører å trykke noe som han vil trykke.- Men vi kan vise til at nesten alle andre norske redaktører har valgt å ikke trykke bildet, fordi de har vurdert det slik at det er å støte andre menneskers religion, det er å vise ringeakt for andre mennesker. Men jeg understreker at dette er redaktørenes ansvar, sier Stoltenberg.Bevisst feilinformasjon

Selbekk reagerer med vantro når VG leser opp sitatene fra Jens Stoltenberg for ham.- Sier han virkelig dette? utbryter Selbekk.- Jeg har fått 35 drapstrusler siden disse tegningene sto på trykk, og jeg blir avbildet og skutt på nettet. Det er selvfølgelig en ekstrem belastning for meg, min kone og mine tre barn. Så skal også den norske statsministeren legge skylden for ambassadebrenningen på meg. Det er å legge sten til byrden. Det er ikke en statsminister verdig, sier Selbekk.Han mener at norske politikere bør innse at det er dypere årsaker til opptøyene i Midt-Østen enn karikaturene.- Den norske regjeringen har bevisst feilinformert, og sagt at det kun er Magazinet som har trykket bildene. Det er ikke sant, både Aftenposten og Dagbladet.no har trykket bildene. Hvorfor sier ikke Stoltenberg det samme til Matre og Thor Gjermund Eriksen? Det er fordi det er mer beleilig å angripe oss, fordi vi er små og kristne, sier Selbekk.Selbekk mener den danske regjeringen har taklet situasjonen mye bedre.På Vgs nettspørsmål: Var det riktig å publisere tegningene av Muhammed? svarer om lag 60 prosent "ja".

Mz