Siv Jensen vil lage egen regjeringsplan

Frem­skritts­par­ti­et vur­de­rer å legge fram en egen plan med løf­ter for de førs­te 100 da­ge­ne etter val­get. Parti­le­der Siv Jen­sen øns­ker å vise vel­ger­ne at par­ti­et set­ter makt bak kon­kre­te krav.

Under par­ti­ets valg­kamp­se­mi­nar som hol­des i Kris­tian­sand i hel­gen, skal par­ti­et ta stil­ling til et eget re­gje­rings­do­ku­ment med løf­ter for de 100 førs­te da­ge­ne der­som de kom­mer i re­gje­ring, melder NRK.

År­sa­ken skal være at Høyre til sta­dig­het av­blå­ser Frem­skritts­par­ti­ets po­li­tikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er en in­ter­es­sant idé, rett og slett fordi det er en an­led­ning til å kon­kre­ti­se­re hva vi tror vi kan få gjen­nom­ført på kort tid. Hvis vi gjør det, så er vårt vare­mer­ke å være ty­de­li­ge og kon­kre­te, sier Jen­sen.

Par­ti­et hadde samme plan ved stor­tings­val­get i 2009. Da lovet Frp å gjen­nom­føre 101 til­tak på 100 dager der­som de kom i re­gje­ring. Noen av til­ta­ke­ne som ble pre­sen­tert, var blant annet å bruke ube­gren­set med pen­ger for å fjer­ne helse­kø­ene, fjer­ne arve­av­gif­ten, stop­pe all bom­penge­inn­kre­ving, luk­ke­de asyl­mot­tak og ret­tig­he­ter til eldre.

Siv Jen­sen mener par­ti­et li­ke­vel vil være til­pas­nings­dyk­ti­ge i en sam­ar­beids­re­gje­ring.

- Men for oss er po­li­tik­ken vik­tigst. Vi skal ikke i re­gje­ring for en­hver pris, vi skal i re­gje­ring for å få gjen­nom­slag for vik­ti­ge po­li­tis­ke saker, og da er det vik­tig for oss å vise fram hva som er mulig å få til i re­gje­ring, så må vel­ger­ne gi par­ti­ene musk­ler, slik at vi kan for­hand­le i re­gje­ring, sier Jen­sen.

Les også
Dette mener de politiske partiene
Les også
Samarbeid i det blåBlått samarbeid
Les også
Olje og EØS splitter demRødgrønt samarbeid
Les også
Valgkamp mellom korsbærere
Les også
Hvem bør vi stemme på?