SV vil gi dusj og toalett til romfolk

Re­gje­rin­gen vil ikke røpe hva til­taks­pak­ken for rom­fol­ket skal inne­hol­de.

Re­gje­rin­gen hol­der kor­te­ne tett til brys­tet og vil ikke røpe hva til­taks­pak­ken for rom­fol­ket skal inne­hol­de, men So­sia­lis­tisk Venstre­par­ti kjem­per for å gi rom­folk til­gang til dusj, toa­lett, seng og suppe.

Stats­sek­re­tær Pål K. Lønseth (Ap) i Jus­tis­de­par­te­men­tet sa tors­dag at re­gje­rin­gen snart skal legge fram en til­taks­pak­ke, men han øns­ker ikke å gå inn på hva den skal inne­hol­de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SVs re­pre­sen­tant i jus­tis­ko­mi­te­en på Stor­tin­get, Akh­tar Chaudhry, sier hans parti kjem­per in­tenst for sitt stand­punkt i dette ar­bei­det.

- SV job­ber bein­hardt i re­gje­rin­gen og Stor­tin­get, og uten­for, for at til­rei­sen­de rom­folk skal kunne fun­ge­re som men­nes­ker, sier han til Af­ten­pos­ten.

Han mener Norge kan inn­føre kort­sik­ti­ge til­tak som å til­rette­leg­ge for dusj og toa­lett. På lang sikt mener han at Euro­pa har et fel­les an­svar for å løfte denne folke­grup­pen.

- So­sial­po­li­tisk er dette et stort pro­blem i Euro­pa. Da gjel­der det å komme med til­tak som gir rom­folk et pust i bak­ken - ad­gang til dusj, toa­lett, en seng og en kopp suppe, sier han.

Re­gje­rin­gen har tid­li­ge­re fore­slått at po­li­ti­et skal kunne re­gu­le­re tig­ging med tigge­fri­e soner og melde­plikt. Oslo kom­mu­ne øns­ker seg ikke noe av dette og vil hel­ler ha to­tal­for­bud mot tig­ging. Det er uak­tu­elt, har re­gje­rin­gen tid­li­ge­re ut­talt.