SKOLEGUDSTJENESTER: Det er van
...
SKOLEGUDSTJENESTER: Det er vanskelig å forstå julens innhold, symboler, historie, posisjon, røtter osv, uten å kjenne til julens kristne betydning, skriver Kristin Gunleiksrud Raaum.
Griper inn mot julesamling på Voss
Del
Rektorene på Voss besluttet tidligere i høst å droppe skolegudstjenesten og heller legge opp til en julesamling i kirken. Denne skulle være fri for bønn, forkynnelse og annen religiøs utøvelse for elevene. Nå har selv dette alternativet skapt reaksjoner.

Det skriver Kommunal Rapport .

Torsdag fikk Voss kommune, som skoleeier, brev fra Fylkesmannen i Hordaland, hvor de pålegges å tilby elever fritak fra samlingen.

Bakgrunnen er spørsmål fra foreldre og andre.

«Skolen skal ha likeverdige, alternative topplegg for elever der foreldre har gitt skriftlig melding om fritak fra deler av oppløringen som de ut fra egen religion eller livssyn opplever som utvelse av en annen religion eller tilslutning til et annet livssyn», heter det i brevet fra Fylkesmannen.

– Foreldrene reagerer på at julesamlingen omtales som obligatorisk, noe som kan oppfattes som at man ikke har anledning til å søke fritak, sier Hanne Melander, seniorrådgiver hos Fylkesmannen.

Den første julesamlingen på Voss skal holdes tirsdag.

Les flere artikler og debatter om skolegudstjeneste