NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, her under et besøk i Georgia nylig, sier alliansen ikke har styrket sin kamp mot terror etter å ha fått kritikk fra den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: David Mdzinarisjvili / Reuters / NTB scanpix

Stoltenberg ga Trump svar på tiltale

Donald Trump mener NATO har intensivert kampen mot terror etter hans kritikk. Dette har vi drevet med lenge, svarer NATO-sjef Jens Stoltenberg.

Den republikanske presidentkandidaten kom inn på NATOs kamp mot terror i debatten mot Hillary Clinton mandag kveld. Trump mente NATO har trappet opp sin kamp mot terror på grunn av hans egen kritikk av forsvarsalliansen på dette feltet.

Stoltenberg fikk spørsmål om uttalelsene etter EUs forsvarsministermøte i Bratislava i Slovakia. Han listet da opp hva alliansen har gjort i kampen mot terror, blant annet gjennom sin operasjon i Afghanistan og i kampen mot ekstremistgruppen IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men dette er noe som har vært planlagt og diskutert lenge, og som ikke er et resultat av den amerikanske valgkampen, sa Stoltenberg, og la til at NATO har vært fokusert på kampen mot terror i mange, mange år.

Trump, men også mange andre amerikanske politikere, mener imidlertid USA må ta en for stor del av alliansens utgifter.

Stoltenberg understreket for sin del at NATO er viktig også for USA, og at den eneste gangen alliansen har brukt artikkel 5 om felles forsvar, var etter 11. septemberangrepene i USA.

Les også
Retorikkekspert: – Ikke så vill som forventet
Les også
Clinton vinner på meningsmåling
Les også
Reagerer sterkt på Trumps Jerusalem-uttalelser
Les også
Trump utnevner seg selv til vinner av debatten
Les også
Første stikk til Hillary