SAS-fly evakuert etter «mistenkelig oppførsel»

Dramatikk på Gardermoen.

Et SAS-fly som skul­le fra Oslo til Gdansk i Polen, ble fre­dag eva­ku­ert etter at en mann opp­før­te seg mis­ten­ke­lig på flyet.

- Man­nen opp­før­te seg mis­ten­ke­lig, han snak­ket med pas­sa­sje­re­ne og hen­vend­te seg også til be­set­nin­gen som syn­tes opp­før­se­len var så rar at det var rik­tig å kon­tak­te po­li­ti­et, sier presse­kon­takt i SAS, Tor­mod Sand­stø til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble tid­li­ge­re på dagen meldt at man­nen skul­le ha ropt at det var en bombe i flyet, skri­veradres­sa.no.

- Dette er snakk om en ren or­dens­for­styr­rel­se. Han hadde en opp­før­sel som ikke var for­en­lig med det som van­lig­vis skal være i en kabin, sier po­liti­over­be­tjent Gun­nar Hab­ber­stad ved Gar­der­moen po­liti­sta­sjon til avi­sen. Han vil ikke gå i de­talj på hva man­nen gjor­de.

Man­nen var ikke be­ru­set, som det også ble meldt tid­li­ge­re, iføl­ge Sand­stø.

I sam­råd mel­lom po­li­ti­et og be­set­nin­gen ble det be­slut­tet at flyet skul­le tøm­mes for pas­sa­sje­rer for å gjen­nom­sø­kes. Se­ne­re ble det be­stemt at turen skul­le kan­sel­le­res, sier Sand­stø.

- Det vi nor­malt gjør, er å for­sø­ke å booke om til sei­ne­re av­gan­ger, eller at pas­sa­sje­re­ne kan reise via andre ruter som også går til Gdansk. Noen vel­ger kan­skje også å ut­set­te rei­sen, sier Sand­stø. (©NTB)