SAVNET: Marie Sæther Østbø (20) fra Stavanger ble meldt savnet onsdag i byen Sedgefield i Sør Afrika. Søket trappes ned etter at sørafrikansk politi onsdag setter inn politihunder i letingen. Dagen bruker bildet i samråd med Østbøs familie. Foto: Privat

Søket etter Marie Sæther Østbø trappes ned

Søket etter den norske studenten Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika fortsetter med politihunder onsdag, men trappes deretter ned.

Lokalt politi opplyser til NRK at det ikke vil bli gjort søk i sjøen tirsdag, men kun en mindre leteaksjon fra land. Onsdag settes politihunder inn i søket, noe som trolig blir det siste søket i letefasen.

Tirsdag var det seks dager siden 20-åringen ble meldt savnet fra Myoli Beach.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet opplyser imidlertid at etterforskningen av savnetsaken fortsetter, og at de er interessert i å komme i kontakt med alle som har nyttig informasjon å komme med.

Under et evalueringsmøte av leteaksjonen og etterforskningen av saken tirsdag, vil politiet legge opp løpet for den videre etterforskningen.

Savnetsak

Mandag ble det benyttet et privateid brannhelikopter i søket etter Østbø, men uten at det ble funnet spor av Stavanger-kvinnen. En hundepatrulje og det frivillige politikorpset deltok også i letingen, melder NRK.

Samme dag gikk sørafrikansk politi ut med en offisiell etterlysning av Østbø. Etterlysningen ble delt på sosiale medier og sendt sørafrikansk presse. Det er uklart hvorfor det tok fem dager før politiet gikk ut med etterlysningen.

– Så langt har vi ikke funnet bevis eller spor som tilsier at det har skjedd noe kriminelt. Vi behandler det som en savnetsak, sa politiets talsperson Malcolm Pojie til NRK mandag ettermiddag.

– Når jeg våkner til alle de oppmuntrende meldingene på Facebook, føler jeg at vi som familie blir båret i bønn, sier...Posted by Dagen on Friday, April 20, 2018

Brannsjef Gerry Shuttleworth sa til kanalen mandag at utgangspunktet for leteaksjonen er at Østbø kan ha druknet.

Norsk politi har via Kripos sendt sørafrikansk politi tilbud om bistand i etterforskningen, men hadde mandag ikke fått svar, skriver Stavanger Aftenblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har ikke gitt opp håpet

20-åringen forsvant onsdag kveld etter at hun sist ble sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som skapte vanskeligheter for søk med båt. Politiet i Sedgefield har nå besluttet å ikke gjennomføre flere søk til sjøs.

Marie Sæther Østbøs far skrev på sin Facebook-side mandag kveld at han ikke har gitt opp håpet om at datteren blir funnet i live.

– Vi ber og håper at Marie fortsatt er i live og vil bli funnet og brakt tilbake til oss. Så lenge det er håp, er det liv. Vi har ikke gitt opp håp om å finne Marie levende, skriver Atle Østbø.

Les også
Mobiliserer til bønn for savnet 20-åring
Les også
Kystvakta søker i sjøen etter savnet norsk student
Les også
Sørafrikansk politi med offisiell etterlysning av savnet norsk student