Statsministerens kontor (SMK) har alene brukt mer enn 35 millioner kroner på privat lufttransport siden 2005. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)

Regjeringen har leid privatfly for over 83 millioner

Siden 2005 har re­gje­rin­gen brukt over 83 mil­lio­ner kro­ner på å leie pri­vat­fly og he­li­kop­ter.

Det viser tall somNett­avi­sen har sam­let inn fra alle de ulike de­par­te­men­te­ne.

Over­sik­ten viser at 9 av de 17 de­par­te­men­te­ne har brukt pri­vat­fly i pe­rio­den, og blant dem har Uten­riks­de­par­te­men­tet, For­svars­de­par­te­men­tet og Stats­mi­nis­te­rens kon­tor brukt pri­vat­fly mest.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uten­riks­mi­nis­te­ren og ut­vik­lings­mi­nis­te­ren har fløy­et for 42 mil­lio­ner kro­ner siden 2005, mens stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg har brukt 35 mil­lio­ner kro­ner på pri­vat luft­trans­port.

I en epost til Nett­avi­sen skri­ver Uten­riks­de­par­te­men­tet at det må være et sterkt behov hvis det skal bru­kes pri­vat­fly på en reise.

- I de aller fles­te til­fel­le­ne be­nyt­tes or­di­næ­re rute­fly. Det kre­ves ek­sem­pel­vis en sik­ker­hets­mes­sig be­grun­nel­se eller at rei­sen ikke vil la seg gjen­nom­føre in­nen­for de tids­ram­me­ne som er til rå­dig­het uten bruk av lei­e­fly, opp­ly­ser un­der­di­rek­tør Frode O. An­der­sen.

I gjen­nom­snitt betyr tal­le­ne at re­gje­rin­gen har brukt litt under 10,4 mil­lio­ner kro­ner i året på pri­vat luft­trans­port siden 2005. (©NTB)