Flyktninghjelpens generalsekre
...
Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland var statssekretær i Utenriksdepartementet og leder for den norske delegasjonen da totalforbudet mot landminer ble forhandlet fram i 1997. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Flyktninghjelpen vil vurdere egen operasjon etter Redd Barna-angrep  
Del
Flyktninghjelpen har stanset sine aktiviteter i Jalalabad etter at væpnede menn angrep Redd Barnas kontor i byen. 

Et helt fryktelig angrep rettet mot gode venner og kollegaer, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland om hendelsen.

– Vi må nå vurdere veldig nøye hva dette betyr for vår operasjon. Vi har 400 ansatte i og rundt Jalalabad, og vi er den største humanitære organisasjonen for flyktninger og internt fordrevne i dette området, sier Egeland til NTB.

– Vi skal vurdere

Flyktninghjelpen stanset onsdag alle aktiviteter og vil trolig også gjøre det torsdag, forteller han.

– Så skal vi vurdere hva vi gjør.

Generalsekretæren legger til at Flyktninghjelpen til nå har vurdert det som forsvarlig å ha ansatte i Jalalabad, som ligger øst i Afghanistan. Han beskriver avveiningen mellom behovet for sikkerhet og ønsket om å hjelpe som et vanskelig dilemma.

Tre drept

– Vi ga hjelp til 350.000 av Afghanistans mest forfulgte og mest utsatte i fjor. Mange av disse ville blitt kastet ut i den ytterste elendighet om vi forlot landet, så det kan vi bare ikke gjøre, sier han.

Ifølge de regionale myndighetene er minst tre personer drept i angrepet, som fortsatt pågikk onsdag ettermiddag. Ekstremistgruppen IS sier den står bak.