Radikale muslimer verver ungdom i Bærum

Radikale muslimer oppsøker videregående skoler i Bærum og møtepunkter for ungdom for å prøve å verve flere medlemmer.

Det kom fram på et dia­log­møte, i regi av Bærum kom­mu­ne, ons­dag kveld denne uken. Ifølge Asker og Bæ­rums Bud­stik­ke møtte om lag 100 per­soner opp for å drøf­te hvor­dan man kan fore­byg­ge ra­di­ka­li­se­ring av nors­ke ung­dom­mer.

På møtet for­tal­te bro­byg­ger og Marie P-­leder Ikla­que Chan at han selv har ob­ser­vert at ver­ver­ne er til stede og at skole­ele­ve­ne har for­talt ham om det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange mus­li­mer i Bærum vet om det som fore­går. De vet også hvem de er, men det er iføl­ge Chan lite som tyder på at de ra­di­ka­le mus­li­me­ne har hatt stor fangst på fiske­tu­re­ne.

Chan pekte på hvil­ke of­fent­li­ge res­sur­ser som fin­nes i ar­bei­det for å fore­byg­ge ra­di­ka­li­se­ring. Sam­ti­dig un­der­stre­ket han at i kampen mot ra­di­ka­lis­me er ingen vik­ti­ge­re enn de nær­mes­te: Mor, far, søs­ter, bror, venn og nabo.

Fra Ryk­kin til Syria

Det er tid­li­ge­re kjent at de to norsk-so­ma­lis­ke søst­re­ne som har reist til Syria for å kjem­pe i bor­ger­kri­gen, kom­mer fra Bærum.

Faren til de to sav­ne­de jen­te­ne hev­det at en kor­an­læ­rer på Rykk­inn hadde på­vir­ket døt­re­ne hans. Da ble kom­mu­nen klar over at det har fore­gått re­li­giøs un­der­vis­ning i fri­tids­klub­bens lo­ka­ler.

- Vi øns­ker å holde po­li­tikk og re­li­gion unna som ho­ved­ak­ti­vi­te­ter i fri­tids­klub­be­ne. Den un­der­vis­nin­gen som har skjedd på Rykkinn har ikke vært kom­mu­ni­sert med oss i det hele tatt, sier kom­mu­nal­sjef Trine Ben­dixen til avi­sen.

DAGEN

Les også
Savnede søstre sier de er villige til å dø i Syria
Les også
Kristne betaler muslimer for beskyttelse
Les også
Kun muslimer får bruke ordet «Allah» i Malaysia