Pastor tiltalt for overgrep mot døtre

Pastoren er tiltalt for gjentatte samleier med barn under ti år. Han er også sammen med sin kone tiltalt for grov mishandling av parets to døtre og to sønner.

Pastoren er tiltalt for gjentatte samleier med barn under ti år. Han er også tiltalt for grov mishandling mot sine to døtre og to sønner. Kona er tiltalt for grov mishandling av barna.

Det er satt av fem dager til rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett. Tiltalen har en strafferamme på opp til 21 år, skriverNRK Trøndelag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dommeravhør

Dommeravhøret med barna ble avspilt i retten mandag. Forsvarer begjærte at pressen ikke fikk være tilstede av hensynet til barna og de tiltaltes evne til å kunne forklare seg.

Retten bestemte da at saken ville bli ført for lukkede dører tirsdag.

Paret erkjenner ingen skyld i tiltalen.

– Det var som forventet. Min klient har hele veien benektet enhver kjennskap til anklagene som er fremsatt i tiltalebeslutningen, sier advokat Erik Vatne til NRK.

Dette kommer heller ikke som en overraskelse på barnas bistandsadvokat Erik Andreas Lossius Widerøe.

– Det var forventet. Dette har de sagt hele tiden, sier han til NRK.

Beredskapsmødrene til de fornærmede jentene skal også vitne i retten. Politiet skal legge frem resultater av undersøkelsene på åstedet, og torsdag skal sakkyndige uttale seg.

Pastoren er tiltalt etter straffelovens paragraf 195 og 197 som omhandler seksuelle overgrep mot barn under 14 år, og seksuell omgang med slektninger i nedstigende linje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er også tiltalt etter paragraf 219 som omhandler krenkelser og vold. Hans kone er også tiltalt etter paragraf 219.