FORBIGÅTT: Mahmoud Abbas liker svært dårlig at Iran gir penger direkte til terroristenes familier, og ikke via de palestinske myndighetene.

Avviser iransk støtte til «intifada-familier»

Palestinske myndigheter kritiserer sterkt Irans planer om økonomisk støtte til familiene til palestinske terrorister. Støtten omtales både som «ulovlig» og «uakseptabel»

Men kritikken går ikke på at det er galt å støtte opp om terror, myndighetene i Ramallah raser fordi støtten ikke kanaliseres gjennom dem, men går direkte til familiene.

Nabil Abu Rudeina, en talsmann for president Mahmoud Abbas, sier til lokale palestinske medier at å omgå myndighetene i Ramallah, er en ulovlig innblanding i interne palestinske forhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Iran bør sende disse pengene gjennom offisielle kanaler til vår stiftelse «Martyrs and Prisoners Foundation», og ikke gjennom uformelle omveier, sier han i en uttalelse gjengitt i den israelske avisen Yedioth Ahronot.

Irans ambassadør til Libanon, Mohammad Fathali, sa onsdag at Teheran vil tilby 7.000 dollar (rundt 60.000 kroner) til familiene til palestinere som dør i forbindelse med «Jerusalem-intifadaen».

Iran vil dessuten overføre 30.000 dollar (over 260.000 kroner) til familier hvis hus er blitt revet av Israel siden et familiemedlem har utført et terrorangrep. Overføringene kommer i tillegg til månedlige utbetalinger til terroristers familier som en iransk institusjon har foretatt siden 1987.

– Dette viser klart at Iran fortsetter å støtte terror, sier statsminister Benjamin Netanyahu ifølge Yedioth Ahronot.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Reagerer på iransk hjelp til palestinske etterlatte
Les også
Sviende nederlag for Irans erkekonservative eliteEngasjér deg!
Les også
EU-utsending fremstilt som seriemorderEngasjér deg!
Les også
Bernie på hebraisk og late trekkfugler