Publikum setter Knudsen- filmen på plakaten

Kinosjefer fra hele landet har etterspurt filmen «En prest og en plage», etter ønske fra publikum.

Do­ku­men­tar­fil­men som føl­ger abort­mot­stan­der og pro­test­prestBørre Knud­sen og konen Ragn­hild, run­det man­dag 10.000 i se­er­tall.

Der­med ut­lø­ses så­kalt etter­hånds­støt­te fra Norsk film­in­sti­tutt, iføl­ge en presse­mel­ding fra dis­tri­bu­tø­ren Tour de Force.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi hadde i ut­gangs­punk­tet reg­net med at fil­men ville makte å nå 10.000 i løpet av hele spille­ti­den på ki­no­ene, men ikke at det skul­le skje så raskt som dette, sier Tor Fosse hos Tour de Force iføl­ge presse­mel­din­gen. Han sier de har ar­bei­det mål­ret­tet med å nå de an­tat­te mål­grup­pe­ne for fil­men.

- Men nå ser vi at også de som opp­rin­ne­lig ikke var tenkt som kjer­ne mål­grup­pe flok­ker til fil­men. Fil­men om Børre Knud­sen er ikke len­ger bare for til­hen­ger­ne hans, men også for de som lever i den po­li­tisk kor­rek­te men­ta­li­te­ten, sier Fosse.

Pub­li­kums­krav

Dis­tri­bu­tø­ren opp­gir at det har vært en enorm på­gang fra ki­no­er som vil vise fil­men. Han tror det skyl­des at pub­li­kum har bedt om det.

- Vi tror fil­men kom svært uven­tet på kino­sje­fe­ne, for det var ikke mye in­ter­es­se å spore da den ble pre­sen­tert på to kino­film­treff i Oslo i vin­ter. Men nå kon­tak­ter lo­kal­be­folk­nin­gen på mange ste­der over hele lan­det kino­sje­fe­ne, som ikke har annet valg enn å sette den opp, sier film- og mar­keds­sjef Kris­ti­an Fyl­lings­nes.

DAGEN